Русия добави Навални в списък с терористи

  • 25 януари 2022 11:56

  • 1239
  • 2
Русия добави Навални в списък с терористи
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Русия добави критикът на Кремъл Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) и част от съмишлениците му към списъка си с терористи и екстремисти, предава Радио "Свободна Европа" (RFE/RL).

Освен Навални, в списъка са включени и имената на петима от неговите съюзници: Любов Собол, Вячеслав Гимади, Георги Албуров, Лилия Чанишева и Руслан Шавадинов. Те са поставени на същото ниво като десните националистически групи и чуждестранни терористични организации като талибаните и Ислямска държава. 

Руското законодателство предвижда банковите сметки на лица, добавени към този списък, да бъдат незабавно замразени. Преди по-малко от две седмици към списъка бяха добавени други двама близки сътрудници на Навални - Леонид Волков и Иван Жданов.

Русия: Двама сътрудници на Алексей Навални са терористи и екстремисти

Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) е в затвора от февруари 2021 г. Той беше арестуван предишния месец, след като се завърна в Русия от Германия. Там той беше подложен на лечение след почти фатално отравяне с  "Новичок". Според руския опозиционер това е било поръчка на Путин. Тогава Кремъл отрече каквато и да е роля в отравянето на Навални.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1239 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.25 | 16:03

1
Русия трябва да въведе смъртното наказание за тежки престъпления в т.ч. и за държавна измяна !
ник

2022.01.25 | 18:10

2
Трудно ще стане, Путин го е страх че един ден справедливостта може да възтържествува и да получи и той смъртно наказание.

Добави коментар

Водещи новини