Киев: Ще разбиваме всички проруски структури в Украйна

  • 23 януари 2022 16:09

  • 2183
  • 0
Киев: Ще разбиваме всички проруски структури в Украйна
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Украйна заяви днес, че "ще продължи да разбива" всички проруски групировки, след като Лондон обвини Москва, че се стреми да установи проруски лидер в Киев, предаде АФП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13111

"Държавата ни ще продължи политиката си да разбива всички олигархически и политически структури, способни да работят за дестабилизация на Украйна или съучастници на (руските) окупатори", заяви Михайло Подоляк, съветник на шефа на президентската администрация в Киев, в писмен коментар, изпратен до АФП.

"Името на бившия депутат Евгений Мураев, сочен от Лондон като потенциален кандидат за ръководител, когото Москва иска да постави в Киев, не изненадва", пише служителят.

Лондон с обвинения към Кремъл заради Украйна

"Правителствата на нашите партньори започнаха да назовават нещата с имената им и да излагат на показ "приятели на Русия", изразява задоволство Подоляк, припомняйки скорошно решение на Вашингтон да наложи санкции на четирима украинци, включително двама действащи депутати, обвинени, че работят с руските тайни служби.

"Британските данни допълват списъка с видни личности, "подбрани" от Кремъл с цел да се опитват да прокарват руските интереси", допълва той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2183 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини