Кремъл: Заплахите на Байдън не допринасят за намаляване на напрежението

  • 20 януари 2022 15:53

  • 688
  • 3
Кремъл: Заплахите на Байдън не допринасят за намаляване на напрежението
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Кремъл заяви днес, че предупреждението на американския президент Джо Байдън за възможни катастрофални последици за Русия няма да помогне за намаляване на напрежението около Украйна и може да дестабилизира ситуацията още повече, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза това по повод вчерашното твърдение на Байдън, че Русия ще предприеме действия срещу Украйна и Москва ще плати си скъпо при евентуално широкомащабно нашествие.

Байдън не смята, че Путин иска пълномащабна война в Украйна

Песков обясни пред журналисти, че през последния месец Русия е получавала и други "подобни заплахи".

Считаме, че те по никакъв начин не допринасят за намаляване на напрежението, което се появи в Европа, и освен това всички тези изявления могат да допринесат за дестабилизиране на ситуацията, посочи той, цитиран от БТА.

Москва се опасява, че заплахите със санкции от страна на САЩ могат да подтикнат Киев да се опита да реши със сила продължаващия вече 8 години конфликт с проруските сепаратисти, въпреки че Украйна многократно отрича това.

От Москва за пореден път: Няма да нахлуваме в Украйна

Говорителят на Кремъл отказа да коментира внесеното в парламента от група депутати предложение да се отправи искане към президента Путин двата сепаратистки проруски региона в Източна Украйна да бъдат признати за независими държави.

Предложението вероятно ще се тълкува от Запада като част от руската кампания за натиск, но Песков заяви, че това е инициатива от страна на депутати, която все още предстои да бъде гласувана и поради това не може да я коментира.

Последвайте канала на

Владимир Василев
688 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Анонимен

2022.01.20 | 18:35

2
Заплахите на Русия ескалират напрежението.
няма как да си русофоб и да не си пед-ал

2022.01.23 | 07:38

3
тъп си като на слон за-дн-ика
Анонимен

2022.01.20 | 18:35

1
Заплахите на Русия ескалират напрежението.

Добави коментар

Водещи новини