Петро Порошенко се върна в Украйна

  • 17 януари 2022 11:41

  • 697
  • 1
Петро Порошенко се върна в Украйна
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Бившият украински президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември се върна в родината си, предаде РИА Новости.

Малко след като кацна от Варшава на киевското летище "Бориспол" бившият държавен глава заяви, че граничарите са направили опит да не го пуснат в страната. "Те държаха моя паспорт 15-на минути и се правеха, че не знаят кой съм аз. Вероятно граничарите са имали някакви инструкции да не ме допуснат до територията на Република Украйна", заяви той.

Порошенко след като премина през граничния контрол служители Държавното бюро за разследване се опитаха да му връчат призовка за съдебно заседание. Той обаче бе заобиколен от членове и симпатизанти на неговата партия "Европейска солидарност", които отблъснаха служителите.

Бившият украински президент е обвинен в държавна измяна. Прокуратурата  на източноевропейската страна смята, че той е подпомогнал за купуването на огромни количества въглища от проруските сепаратисти в Източна Украйна и по този начин е финансирал отцепниците.

Украинският експрезидент се връща в страната си, за да се изправи срещу обвиненията

Порошенко отрича обвиненията и твърди, че те са опит на сегашните власти да отклонят вниманието на гражданите на Украйна от икономическите проблеми и тежката ситуация с COVID-19.

 

Валери Зайцев
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тоя

2022.01.17 | 12:21

1
тоя измекяр е за разстрел. що народ утрепа

Добави коментар

Водещи новини