Путин в новогодишната си реч: Главната ни цел е повишаване на благосъстоянието и качеството на живот на хората

  • 31 декември 2021 16:53

  • 5712
  • 8
Путин в новогодишната си реч: Главната ни цел е повишаване на благосъстоянието и качеството на живот на хората
© Gettyimages (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През изрази в новогодишното си обръщение подкрепа за всички руски граждани, които са изгубили близки заради пандемията, предаде ТАСС.

Президентът отбеляза, че през отиващата си година гражданите са се сблъскали с колосални предизвикателства, но са се учили да живеят в тези трудни условия, да решават сложни задачи и са успели да го направят благодарение на тяхната солидарност. "Заедно продължавахме да се борим с опасната пандемия, която обхвана всички континенти и засега не отстъпва. Коварната болест отне десетки хиляди животи. Искам да изкажа искрена подкрепа на всички, които загубиха роднини и близки", каза Путин. 

Владимир Путин: Русия не заплашва никого

Руският президент пожела на сънародниците си крепко здраве през 2022 г. и изрази увереност, че към това ще се добавят успехи в различни области на обществения живот. "Разбира се, остават още много нерешени проблеми, но тази година премина достойно. Главната заслуга за това е ваша - на гражданите на Русия. Това е резултат от вашата напрегната работа. Всеки на своето място се стремеше да изпълнява своя дълг, да направи не само това, което е по силите му, но и много повече, да помогне на онези, на които им е особено трудно, сърдечно ви благодаря на всички!", каза Путин.

"Ние твърдо и последователно отстоявахме нашите национални интереси, сигурността на страната и на гражданите. В кратки срокове възстановихме икономиката и в много области сега започваме да реализираме стратегическите задачи на развитието", подчерта руският президент. "Посрещайки Новата година, се надяваме, че тя ще отвори нови възможности, разчитаме, разбира се, и на късмета, но все пак разбираме, че постигането на плановете зависи преди всичко от нас самите, от това, което поставяме като приоритет, с което запълваме ежедневния живот, доколко здраво и активно се залавяме за работа и постигаме конкретни, видими резултати", каза Путин. По думите му именно такива резултати ще доведат до реализирането на общонационалните планове. "Главната ни цел е повишаване на благосъстоянието и качеството на живот на хората. Решаването именно на тези задачи ще направи Русия по-силна", подчерта Путин. 

Путин реши: На 14 януари в Русия ще честват Деня на тръбопроводните войски

Той специално поздрави всички, които посрещат Новата година на "бойния си пост" - медиците, военните и служителите на правоохранителните органи. "Изпращаме 2021 г., съвсем скоро времето ще ни пренесе от миналото в бъдещето. Да, така се случва всеки ден, минута и секунда. Но този непрекъснат ход на времето чуваме отчетливо, когато посрещаме Новата година. Чакаме настъпването й като важен момент в живота си. Всички сега ни обединява надеждата за предстоящи промени към по-добро, но разбираме, че те не могат да бъдат откъснати, отделени от събитията през отминаващата година", завърши обръщението си руският лидер.

Филип Епитропов
5712 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.12.31 | 19:07

2
Припомням, в рускенефа има дефицит на тоалетни и е тази страна е с най-голям процент население без тоалетни в светъ :)
Гражданин на СССР

2022.06.23 | 07:06

8
Човекът не живее за тоалетната!

2022.01.01 | 09:58

6
КУУУУУРВООООО
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.01.01 | 22:03

7
Сега, внимание! Гледам, че цената на природния газ в Холандия се срина ДВОЙНО само за няколко дни в края на декември след масирани доставки от САЩ на втечнен газ ( LNG) в края на декември. Това е голям удар срещу тандема Путин - Меркел и предполагам, че тенденцията ще продължи. За разлика от България, Холандия не се управлява от клети руски мекерета, които целят да запазят и укрепят руския монопол. Там господства нормалната пазарна логика и националния интерес, защитаващ една мощна и независима икономика. Само да припомня, че съседна Гърция строи плаващ LNG терминал за регазификация на втечнен газ и включването му в газопреносната мрежа. Забележете! Проектът струва 360 милиона евро, като половината се финансира от ЕС. Някои хора в България правят всичко възможно да забавят интерконектора с Гърция не само, за да спрат доставки на евтин азерски газ, но и за да провалят доставките на втечнен газ. През 2020 г. България придоби дял от 20% от терминала, но има запазена квота от под 10% от общия капацитет от 5,5 млрд. куб. м. т. е. само по 500 милиона за следващите 10 години. Дали и те ще бъдат изпълнени, е съмнително. Друг е въпроса, че същите хора хвърлиха 3 МИЛИАРДА ЛЕВА, за да построят газопровод на Путин през България, договаряйки убийствени цени за България и гарантирайки 90% от дебита само за руски газ. Ха, за мислете се с тия пари колко LNG терминала можеше да построи България и колко щеше да струва сега газа и парното в България. Пак ще натъртя - България се управлява от кучки на Кремъл, които действат единствено и само в интерес на руската енергийна мафия. Неслучайно тук от години сметките за парно, газ отопление са съизмерими с размера на цялата пенсия на по-голямата част от пенсионерите. Ми, да си търсят рестото от Путин и неговите слуги тук. И нека продължават да избират русофилски продажници... Заслужаваме си високите сметки, бедността и мизерията. Но борчовете ще ги изплащат децата и внуците ни, ако изобщо останат тук, де...
гкк

2022.01.01 | 02:43

5
Нека си гледаме нашата държава а не какво е казал Путин защото при нас положението е във пъти по лошо от колкото там
а вие дето триете

2021.12.31 | 22:05

4
сте още по големи СВИНИ,защото сте на радеф животните

2021.12.31 | 19:38

3
Тоя само ако му стискаше това, руснаците щяха да са, като американците...
баба гицка

2021.12.31 | 18:04

1
и миналата година каза същото

Добави коментар

Водещи новини