Володимир Зеленски: Трябва да се въведат превантивни санкции срещу Русия

  • 20 декември 2021 15:18

  • 1019
  • 0
Володимир Зеленски: Трябва да се въведат превантивни санкции срещу Русия
© Getty images (архив)

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога заяви за необходимостта да се въведат превантивни санкции срещу Русия, за да не се допусне ескалация на напрежението в страната му и членки на  Европейския съюз, предаде ТАСС.

Държавният глава днес проведе среща с колегите си от Полша Аджей Дуда и Литва  Гитанас Науседа край западния украински град Ивано Франкивск. "Смятам, че на Руската федерация трябва да наложат мощни превантивни санкции. Тези мерки трябва да бъдат твърди, така че в Москва да не и мечтаят за ескалация на напрежението, в който и да е район на света. Този проблем не е свързан само с Украйна, но и с много страни-членки на ЕС", каза още той.

Украйна продължи с още три години санкции срещу руски банки

По думите на украинския президент санкциите трябва да се въведат, за да не се допусне Москва да разположи ядрено оръжие на територията на Беларус. По-рано се появиха публикации, че Русия смята да разположи атомни оръжия в Беларус. Зеленски определи тези статии като медийна атака.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1019 0

Свързани новини

Водещи новини