Байдън е уверил Зеленски в "непоколебимата" подкрепа на САЩ за суверенитета и териториалната цялост на Украйна

  • 10 декември 2021 06:39

  • 980
  • 0
Байдън е уверил Зеленски в "непоколебимата" подкрепа на САЩ за суверенитета и териториалната цялост на Украйна
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е уверил украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в "непоколебимата" подкрепа на Вашингтон за суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

В телефонния им разговор вчера той е казал, че дипломацията е най-добрия начин за предоляването на конфликта с Русия, обяви снощи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Байдън е уведомил по телефона президента на Украйна за разговора си с Путин

"Президентът Байдън изрази сериозната загриженост на Съединените щати и на нашите европейски съюзници по повод агресивните действия на Русия спрямо Украйна и заяви ясно, че САЩ и нашите съюзници ще отговорят със строги икономически и други мерки в случай на по-нататъшна военна интервенция", се казва в съобщението.

По-рано вчера високопоставен източник от американската администрация каза, че Байдън не е направил никакви отстъпки пред президента на Русия Владимир Путин по време на разговора им по видеовръзка тази седмица.

Според източника Байдън е декларирал пред лидерите на страните от Централна и Източна Европа от т.нар. Букурещки формат своята ангажираност към член 5 от Северноатлантическия договор. Това член постановява, че нападение срещу държава член на НАТО е равносилен на нападения срещу всички съюзници от алианса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
980 0

Свързани новини

Водещи новини