Володимир Зеленски: В страната ни се подготвя преврат

  • 26 ноември 2021 14:22

  • 3053
  • 0
Володимир Зеленски: В страната ни се подготвя преврат
© Getty (архив)

"В нашата страна се подготвя държавен преврат", това каза украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, предаде РИА  Новости.

По думите на държавния глава той е прослушал звукозаписи, в които се е обсъждало насилствена смяна на властта, насрочена на 1 декември. Според Зеленски превратаджиите от Украйна и Русия са дискутирали въпроса за привличането към заговора на бизнесмена Ринат Ахметов. Освен това конспираторите са обсъждали и въпроса, откъде да намерят един милиард щатски долара за финансиране на начинанието си.

"Аз лично не смятам, че господин Ахметов би предприел такава крачка", коментира Зеленски и добави, че спецслужбите са стартирали разследване.

Хакери атакуваха сайтовете на украинския президент и служба за сигурност

Президентът на Украйна допълни, че при евентуален преврат той няма да избяга от Украйна. "Аз не съм Виктор Янукович", заяви той.

На 22 февруари 2014 г. след няколкомесечни протести в Киев и други украински градове тогавашният настроен промосковски президент Виктор Янукович избяга в Русия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3053 0

Свързани новини

Водещи новини