Лукашенко: Не искаме конфликт на границата си с Полша заради мигрантите

  • 15 ноември 2021 14:59

  • 662
  • 7
Лукашенко: Не искаме конфликт на границата си с Полша заради мигрантите
© Getty (архив)

Беларуският президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в каза днес, че на страната му не ѝ трябва конфликтът на нейната граница с Полша, но според него той бил необходим на членката на Европейския съюз, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 597

На среща с работна група за изготвяне на новата беларуска конституция Лукашенко изрази съгласие с изводите, които по думите му, правят беларуски и други журналисти, че на Полша този конфликт ѝ е нужен заради "нейните вътрешни проблеми" и "проблемите ѝ с Европейския съюз, които са повече от достатъчно".

"Беларус не иска никакъв конфликт на държавната си граница, на нас това само ни вреди", каза Лукашенко. Той увери, че Минск иска да работи активно, за да върне в страните им мигрантите, събрали се на границата, но според него те не желаят да се връщат.

"Беларус е готова да закара намиращите се на нейната граница с Полша мигранти със самолети на своята национална авиокомпания "Белавия" в Мюнхен", каза Лукашенко. Според него властите в този германски град са изразили готовност да приемат бежанци.

"Беларус ще предприеме ответни мерки, ако ЕС ѝ наложи нови санкции", предупреди Лукашенко. Той добави, че конфликтът на границата с Полша се нагнетява, за да може да бъде въвлечена в него и Русия.

ЕС разширява санкциите срещу Беларус

Валери Зайцев
662 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.15 | 23:29

7
СВИНЕТЕ В ЛОНДОН, НЕ СКОЧИХА ЗА ЧЕХИЯ, АМА ЗА ТИЯ СВИНИ ВОЙНА ОБЯВИХА :) Е СЕГА ЕЛАТЕ ПАК ДА СКОЧИТЕ ТА ДА ВИ Я Е Б А МАЙКАТА МАГАРЕШКИ МИНДЖИ! САМО ДЕБНЕМ!
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.15 | 23:08

6
СЕГА ЯСНО ЛИ ВИ Е ОТКЪДЕ И ОТКОГА СА ТОПЛИТЕ ИМ ВРЪЗКИ С АМЕРИКАНСКИТЕ УНТЕР СВИНЕ? :) И ЗАЩО СИ КУПИХА АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖИЯ, А НЕ ЕВРОПЕЙСКИ :)
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.15 | 23:06

5
ПОЛЯЦИТЕ СА ВСЪЩНОСТ ХАЗАРСКИ ГОВОРЕЩИ СВИНЕ. НАТРЕСЛИ СА СЕ У ЕВРОПА БЕЗ ДА СА КАНЕНИ. НЯМАТ МЯСТО ТАМ! МАРШ ОБРАТНО В СВИНСКАТА КОЧИНА В ЕКАТЕРИНБУРГ! БЕ СВИНИ МРЪСНИ!
BJORG KNUT SEN

2021.11.15 | 22:51

4
ТИ САМО МИ ПОДГОТВИ КОЛОВЕТЕ, КАКТО ЗАПОВЯДАХ! ДРУГАРЮ ЛУКАШЕНКО :)
BJORG KNUT SEN

2021.11.15 | 22:46

3
МОЯТА ТЯСНА СПЕЦИАЛНОСТ Е ДРЕСИРОВКА НА БЕЗКРАЙНО НАГЛИ СВИНЕ :) ВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ГИ ДРЕСИРАХ У g-DANSK,E :)
BJORG KNUT SEN

2021.11.15 | 22:43

2
ТРЕБВА ДА СИ БЕЗКРАЙНО НАГЛА СВИНЯ ЗА ДА ИМАШ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ g-DANSK,E! И ДА ОБЯСНЯВАШ, КАК ТО ИМЕТО МУ ВСЪЩНОСT ИДВА ОТ НЯКАКЪВ СТАР ДИАЛЕКТ НА СУАХИЛИ. МАЙ ТРЕБВА ДА ИМ НАБИЯ ШУТОВЕТЕ НА НАГЛИТЕ ХУЗАРИ И ДА ГИ НАТИРА ОБРАТНО ОТКЪДЕ СА СЕ ДОВЛЕКЛИ!
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.15 | 22:17

1
ВЪПРОСА Е ПРИНЦИПЕН! КАЗАХ КОРИДОР! А ОТДЕЛНО ИМ ИМАМ ЗЪБ НА ТИЯ ПРАСЕТА И СИ ТЪРСЯ ПОВОД.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини