Русия регистрира поредния рекорден брой новозаразени с COVID-19 за денонощие

  • 25 октомври 2021 16:25

  • 518
  • 1
Русия регистрира поредния рекорден брой новозаразени с COVID-19 за денонощие
© Getty (архив)

Русия днес съобщи за най-високия дневен брой на болни от COVID-19 от началото на пандемията, а някои региони обявиха неработни дни до 7 ноември, за да се борят с увеличаващите се нива на заразени и починали, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31492

Изправени пред нарастващия брой на новозаразените и разочаровани от забавянето на ваксинационната кампания с руската ваксина "Спутник V" сред собственото си население, властите налагат по-строги мерки тази седмица, за да се опитат да забавят разпространението на пандемията.

Миналата седмица президентът Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През обяви, че дните от 30 октомври до 7 ноември ще са платени неработни дни, но каза, че всеки регион може да продължи този период или да го започне по-рано в зависимост от епидемичната ситуация.

Шест региона, включително Самара и Перм, източно от Москва, поставиха начало на неработните дни днес.

Неработни дни започват от днес в шест руски региона заради пандемията

Путин нареди и въвеждането на серия от мерки, включително повече тестове, затягане на следенето за носене на маски и социално дистанциране, и ускоряване на ваксинационната кампания, като на работещите ще се полагат два дни платен отпуск като награда, ако се ваксинират.

От този четвъртък в Москва ще бъдат наложени най-строгите ограничителни мерки от юни 2020 г. Само магазините с продукти от крайна необходимост като супермаркетите и аптеките ще останат отворени. На хората над 60 години в столицата, които не са ваксинирани, е наредено да останат вкъщи за четири месеца от днес и московските училища също са затворени.

Правителствената работна група за коронавируса съобщи за 37 930 новозаразени с COVID-19 през последните 24 часа, което е рекорд на броя на заразените за денонощие. Работната група съобщи и за 1069 починали, шест по-малко от рекордния брой от 1075 в събота.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери, че мерките в подкрепа на икономиката с цел компенсиране на загубите заради ограниченията, са достатъчни на този етап. "Всички тези мерки работят и ситуацията се следи много отблизо", каза той.

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
неразбиращ

2021.10.25 | 19:04

1
А оня палячо,сидер ага,каза по ТВ,ЧЕ ПРИ РАШКИТЕ,ВСЬО В ПОРЯДКЕ.ИЗМИСЛИЦА,БИЛИ,ДАННИТЕ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини