За пръв път от 2019 г. партията на украинския президент не е водеща сила в страната

  • 21 октомври 2021 10:44

  • 645
  • 0
За пръв път от 2019 г. партията на украинския президент не е водеща сила в страната
© Getty images (архив)

Партията, излъчила украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога "Слуга на народа", вече не е водеща политическа сила в страната, предаде ТАСС.

Според социологическо проучване украинските граждани отдават предпочитания на формацията, ръководена от бившия държавен  глава в Киев Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември "Европейска солидарност" (13,9 %). На второ място е "Слуга на народа" (13,7 на сто).

На трето място е партията на бившия премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и "Баткившчина" ("Отечество") с 12 процента, а на четвърто - проруската "Опозиционна платформа" с 11,5%", сочат данните от анкетата.

"Рейтингът на "Слуга на народа" се е спаднал в сравнение с май и септември. Тогава той бе съответно 15,3 и 13,4%. За пръв път обаче "Слуга на народа" не заема челната позиция от 2019 г. (партията е създадена в началото на същата година)", допълниха социолозите.

Виталий Кличко е следващият президент на Украйна?

Валери Зайцев
645 0

Свързани новини

Водещи новини