Руската столица въвежда първите допълнителни антиковидни мерки от лятото

  • 19 октомври 2021 21:09

  • 688
  • 0
 Руската столица въвежда първите допълнителни антиковидни мерки от лятото
© Pixabay

Руската столица Москва въведе днес първите допълнителни антиковидни мерки от лятото насам на фона на бавната ваксинация и неотслабващата вълна на коронавирусната пандемия, предадоха БТА и Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28915

Властите на руската столица са разпоредили задължителната ваксинация на 80 процента от служителите в сектора на услугите, спрямо 60 процента в момента, до 1 януари 2022 г., според съобщение, публикувано на сайта на кмета Сергей Собянин.

Кметството нареди също поставянето под карантина на всички неваксинирани жители на столицата над 60-годишна възраст от 25 октомври до 25 февруари и преминаването към дистанционна работа на "най-малко 30 процента" от служителите на компаниите.

Кремъл обмисля да обяви една седмица за неработна в края на октомври, за да забави напредването на пандемията.

Русия и по-специално Москва, основното огнище на пандемията в страната, са изправени пред нова епидемична вълна от лятото насам, свързана с варианта Делта на коронавируса и мудната кампания за ваксинация.

През последните дни страната продължава да бие дневните си рекорди за смъртни случаи от КОВИД-19. Днес Русия регистрира 1 015 починали от заразата за 24 часа, нещо невиждано от началото на пандемията.

В Москва броят на новите случаи се е увеличава бързо от средата на септември и сега е на нива от около 6000 нови случая всеки ден според данни на властите. В национален мащаб всеки ден се регистрират около 33 000 новозаразени, отбелязва АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28915

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
688 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини