Заразените с коронавирус в Русия надхвърлиха 8 милиона

  • 18 октомври 2021 14:23

  • 240
  • 0
 Заразените с коронавирус в Русия надхвърлиха 8 милиона
© Getty Images (архив)

Общият брой на заразените с коронавирус в Русия надхвърли 8 милиона, което е повече от 5 процента от населението, а регистрираните на дневна база отново са с рекорден брой, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31512

Националният щаб за борба с коронавируса съобщи днес за 34 325 нови случаи през последното денонощие, с които общият брой регистрирани от началото на пандемията достигна 8 027 012 души.

Щабът съобщи също, че 998 души са починали от КОВИД-19 през вчерашния ден. С тях общият брой на жертвите вече е 224 310.

Починалите вчера са малко под рекордните 1002 жертви, отчетени в събота, но броят им показва, че страната продължава да се бори с вируса, докато темповете на ваксиниране остават ниски.

Руските власти се опитват да ускорят темпа на ваксиниране с лотарии, премии и други стимули, но повсеместният скептицизъм към ваксините и противоречивите сигнали от високопоставени служители затрудняват усилията.

Днес щабът каза, че около 45 милиона руснаци, или 32 на сто от населението от общо 146 милиона, са напълно ваксинирани.

Въпреки растящия брой починали, Кремъл изключва национален локдаун, като онзи в началото на пандемията, който засегна тежко икономиката и намали популярността на президента Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През.

Вместо това, правото за налагане на ковид ограничения беше прехвърлено на регионалните власти.

Някои от 85-те региона на Руската федерация ограничиха присъствието на големи събития и достъпа до театри, ресторанти и други обекти.

Всекидневният живот в Москва, Санкт Петербург и много други руски градове протича до голяма степен нормално.

Най-голяма концентрация на случаи на зараза има главно в сравнително урбанизираната Западна Русия и развитите части по протежение на тихоокеанското крайбрежие, като Владивосток и Хабаровск. Но в рядконаселения сибирски регион Якутия и в Чукотка - в крайните североизточни части, също има средно

над 150 заразени на 100 000 души в рамките на 7-дневен период.

Смъртността от ковид в Русия е най-висока в Европа. В световен мащаб страната е на пето място по този показател, след САЩ, Бразилия, Индия и Мексико, отбелязва АП.

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини