"Гугъл" блокира достъпа до препоръки на Навални за кандидати за изборите в Русия

  • 19 септември 2021 12:19

  • 990
  • 7
"Гугъл" блокира достъпа до препоръки на Навални за кандидати за изборите в Русия
© Getty Images, архив

Американският гигант "Гугъл" блокира достъпа до два списъка и до два видеоклипа с кандидати, препоръчвани от руския опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) за регионалните и парламентарните избори, които приключват днес в Русия, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Поддръжниците на Навални разкритикуваха компанията за това блокиране. Гугъл засега не е коментирал случая. Блокираните два списъка се намираха в Гугъл докс - услугата за онлайн текстообработка, предлагана от гиганта. Днес сутринта документите бяха недостъпни и се появяваше само съобщение: "Съжаляване. Не можете да получите достъп до този елемент, защото той не спазва нашите условия за потребление".

В Туитър екипът на Навални пък публикува два линка към блокирани в притежавания от Гугъл ЮТюб видеоклипове, в които се споменаваха също кандидати, препоръчвани от Навални.

Единна Русия се готви за победа след последния ден на парламентарните избори

"Това съдържани е блокирано във вашата страна по искане на правителствени структури", се казваше в съобщение към блокираните линкове.

Екипът на Навални разказа още вчера, че е получил разпореждане от Гугъл да премахне двете листи с кандидати, след като към Гугъл е било отправено искане от руския интернет регулатор Роскомнадзор.

В петък Гугъл и Епъл се съгласиха да премахнат от двата си магазина за приложения приложението за умно гласуване, разработено от съюзници на Навални. Привържениците на опозиционния лидер тогава обвиниха двата гиганта, че отстъпват пред шантажа на Кремъл. Криптираният чат Телеграм също вчера премахна автоматизиран софтуер, благодарение на който избирателите можеха да получават инструкции за гласуване.

Борислава Бибиновска
990 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Мира

2021.09.19 | 15:36

4
А какво стана с Асандж????

2022.01.01 | 22:09

7
ВАГИНИР ПУТИ

2021.12.25 | 22:31

6
В ЗАДУНАЙКАТА СЛАЙНЯНИ,А НЕ БЪЛГАРИ СА УСЪРДНО ЛИЖЕЩИТЕ ОСРАНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ. ОКОКОРЕНИЯ ИДИОТ - ПОРЕДНОТО БАНДИТОПАРТИЗАНСКО ИЗЧАДИЕ В СЛУЖБА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....ПРОСИЯ Е 383 000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА,А Е ЗАГРАБИЛА И НЕСПИРНО ГРАБИ НАД МИЛИОН КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРА. РУСКИТЕ ОЛИГО ФРЕНИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ НА КОЛОНИИТЕ,КОИТО БЕЗ МЯРА ОГРАБВА. ГРОМИКО НЕ ВЕДЪЖ Е ЗАЯВЯВАЛ,ЧЕ РУСИЯ В СВОЯТА ИСТОРИЯ НЯМА НИТО ЕДИН МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР,КОЙТО ДА Е СПАЗИЛА И ТОЙ Е ГОРД,ЧЕ ПРОРОСИЯ Е СИЛНА И МОГЛА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИВсички,абсолютно всички екскременти на БКП са руски гнусни слуги. Така наречените "избори" са ташаци на рояци. Кремъл изсира слугите си по места а задунайските крепостни само гласуват...бееее...беееееее...беееееей....беееее... Все такаааааа до края на москвааааа****Руски ку рос муци Идиоти назначени от кремъл серат на българщината ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

2021.09.19 | 12:30

1
Русия като се озъби всички се насират ! Гугъл мугъл , Байдън майдън ,Меркел зъркел ! Щяха да спират СП - 2 ! И ко стана ве ? Газта по 1000 долара ! Идва голямото мръзнене или голямото плащане ! СЛАВА РОССИИ !
п

2021.09.19 | 15:51

5
олигоФрен
БайГан

2021.09.19 | 13:43

3
Нахалний ,нали искаха да те тровят а ти си вееш бакряка там.... Голям циркаджия си ,стана известен поне
Еми...

2021.09.19 | 12:33

2
Капитализмът предпочита демокрацията само ако тя му носи повече печалба от некоя друга система :)))

Добави коментар

Водещи новини