Путин е разговарял с Асад в Москва вчера

  • 14 септември 2021 07:49

  • 693
  • 2
Путин е разговарял с Асад в Москва вчера
© getty images

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През се е срещнал с президента на Сирия Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и, предадоха световните агенции. Срещата е била вчера в руската столица Москва, обяви Кремъл.

По време на нея Путин е поздравил Асад за победата му на сирийските президентски избори. Той също така е казал, че чуждите сили, които са били разположени в Сирия, без да има решение на ООН за това, са пречка за консолидирането на страната. Путин е определил присъствието на тези чужди въоръжени сили в отделни части от територията на Сирия като явно противоречие на международното право.

Руско-турска сянка срещу джихадисти - чужденци!

"Това не ви дава възможност да положите максимални усилия за консолидация на страната и за придвижването напред по пътя на нейното възстановяване с такива темпове, които биха били възможни, ако цялата територия беше консолидирана от законното правителство", е заявил Путин. Руският президент е подчертал пред Асад, че редица страни влияят деструктивно на провеждането на политически процеси в Сирия.

Путин обаче е заявил пред Асад, че властите на Сирия сега контролират 90 процента от територията на страната. Това е станало възможно чрез съвместните усилия на Сирия и Русия срещу терористите, понесли сериозни и значителни щети. Руският президент е изразил надежда, че със съвместни усилия ще може да се помогне на народа на Сирия да си стъпи на крака и да се съдейства за възстановяването на икономиката, социалната сфера и здравеопазването на страната.

Путин е казал още, че Асад прави много за диалога с политическите си опоненти.

От своя страна Асад е благодарил на Путин за това, че Русия съдейства на Сирия в борбата с коронавируса и че оказва друга помощ на страната.

Калина Христова
693 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.17 | 15:44

2
Честита победа Д-р. Башар Асад !!

2021.09.14 | 09:06

1
Всички християни Заедно за независим живот!

Добави коментар

Водещи новини