САЩ ще дадат 45 милиона долара на Украйна като хуманитарна помощ

  • 02 септември 2021 18:07

  • 340
  • 2
САЩ ще дадат 45 милиона долара на Украйна като хуманитарна помощ
© Getty (архив)

"Ние ще дадем хуманитарна помощ на Украйна в размер на 45 милиона долара", каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, предаде РИА Новости.

"В резултат на това общата помощ, предоставяна на Украйна от 2014 година, ще възлезе на сумата в размер на 351 милиона долара", допълни американският външен министър.

Антъни Блинкън: Ще има последици в случай на руска агресия срещу Украйна

"САЩ поеха ангажимента за продължаване на помощта след като президентите на двете страни Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога направиха съвместно изявление за задълбочаване на американско-украинското стратегическо партньорство по време на официалната визита на държавния глава на източноевропейската страна във Вашингтон вчера", поясни базираната в Москва информационна агенция.

По-рано прессекретарят на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 – Дмитрий Песков, заяви, че Русия категорично не одобрява готовността на САЩ да подкрепя пътя на Украйна към пълноправно членство в НАТО.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
340 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Талибан Алаху Акбар

2021.09.02 | 18:55

2
Ние пък си взехме от тях над 100 милиарда само в оръжие. Куповете пачки, забравени тук и там не ги броим вече.
е

2021.09.02 | 18:33

1
еваха им мамата, сега ще им дават хуманитарна помощ да я гепнат разни тарикати. сиреч подкупи им дават за свои хора.

Добави коментар

Водещи новини