Кметът на Киев се оплака, че не е бил допуснат да посрещне Меркел на летището

  • 22 август 2021 14:31

  • 2435
  • 4
 Кметът на Киев се оплака, че не е бил допуснат да посрещне Меркел на летището
© Getty (архив)

Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко заяви, че не са го допуснали до столичното летище Бориспол, за да посрещне германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която пристигна днес там на официално посещение в Украйна, предаде БТА.

Кличко разказа, че е дошъл на летището, където по протокол трябвало в качеството му на кмет на столицата да посрещне канцлера на Германия. В миналото той също е правил това, но този път не бил допуснат до летището. После Кличко заяви пред журналисти, че сътрудник на охраната в залата за официални делегации е отказал да го пусне вътре и се мотивира с това, че името на кмета не фигурира в списъка с хора за допускане там.

Очакват Меркел в Украйна

Кличко коментира, че това му се случва за първи път в практиката му на кмет. Той допълва, че е интересно дали в проевропейското министерство на външните работи на Украйна са решили да нарушат протоколно мероприятие или са получили заповед и са се държали така, че са предизвикали истински цирк.

Местни медии наскоро писаха, че президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога може в скоро време да уволни Кличко. Той е разследван за предполагаеми злоупотреби в кметството и в общински предприятия.

Валери Зайцев
2435 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.22 | 18:23

4
Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.22 | 18:19

3
-Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров
ХХХ

2021.08.22 | 17:54

2
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

2021.08.22 | 17:31

1
Искам кличко да ме чука както чука кубрат на ринга

Добави коментар

Водещи новини