Сергей Лавров: Срещу нас провеждат наказателна акция

  • 12 август 2021 15:09

  • 1844
  • 1
Сергей Лавров: Срещу нас провеждат наказателна акция
© Getty (архив)

"Европейският съюз, САЩ и други страни по света провеждат наказателна акция срещу нашата страна", това каза руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, предаде РИА Новости.

Първият дипломат на Москва, говорейки пред млади творци и предприемачи на форума "Таврида" в град Судак (в окупирания от Русия украински черноморски полуостров Крим), заяви, че в Брюксел, Вашингтон и в други столици по света не са харесали самостоятелния вътрешнополитически и външнополитически курс на Русия.

"Естествено, отначало имаше опити да ни отклонят от нашия път, но не успяха. След моркова последва тоягата. Наложиха ни санкции, защото ние уважихме свободното волеизявление на хората, живеещи в Крим", посочи още министърът.

Заради непризнатия от ООН референдум, проведен през март 2014 г и последвалата анексия на полуострова от страна на Москва, ЕС, САЩ, Япония и други страни наложиха ограничения в търговията с Русия. Москва отговори със вето върху вноса на храни и напитки от около 30-те държави.

"Санкциите, които ни наложиха, имат ефекта на бумеранга и в тази война победителите сме ние", коментира днес Лавров.

Министърът на външните работи се спря и върху очакван форум на междуправителствената организация "Кримска платформа". "След 11 дни ще се проведе среща на представители на страните-участнички в т.нар. "Кримска платформа". На това сборище на вещици Западът ще продължи да налива огън в маслото на неонацистката политика, провеждана от Киев", каза още той.

Войник от армията на Киев бе убит в Източна Украйна

"Кримска платформа" е създадена през миналата година от украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога с цел намиране на международна подкрепа за връщането  на полуострова в границите на Украйна. В нея участват Украйна, ЕС, Великобритания, САЩ, Турция и Молдова. Първата среща на представители на страните-участнички е насрочена за 23 август 2021 г. в Киев (Тридесет години от обявяването на независимостта на Украйна от Съветския съюз), показва справка на novini.bg.

Валери Зайцев
1844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.12 | 15:47

1
упадъчна държава е Русия

Добави коментар

Водещи новини