Опонент на Лукашенко е намерен мъртъв в Киев

  • 03 август 2021 10:06

  • 1706
  • 2
Опонент на Лукашенко е намерен мъртъв в Киев
© Getty images (архив)

Полицията в Киев обяви за откриването на тялото на опонент на беларуския президент Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в, съобщи нюзру.

"Виталий Шишов изчезна вчера по време на сутрешен крос. Той бе намерен късно снощи обесен в един от парковете на украинската столица", допълни цитираната медия.

Властите в Киев заявиха за започнато  разследване. "Основната версия е убийство, маскирано като самоубийство", посочиха още от местното вътрешното министерство.

"Ние започнахме да преглеждаме записите от камерите в района, където бе открито тялото на господин Шишов", допълниха от полицията.

По-рано от беларуската опозиционна организирания "Весна" заявиха, че Шишов е бил следен от тайните служби на Минск.

Шишов е роден през 1995 г. в Беларус. Той е  избягал в Украйна и създал неправителствената организация "Беларуски дом в Украйна". Тя се занимава с оказването на помощ на беларуски политически имигранти, избягали от режима на Лукашенко в Украйна, показа справка на novini.bg.

Беларус прие по-строг закон срещу протестиращите и екстремизма

Валери Зайцев
1706 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.03 | 11:29

1
Че защо опонентите на Путишвили да може да ги самоубиват, а тези на Лукяденко да не може? Те нали са си нато Адолф и Дучето от миналия век....
остап бандер

2021.08.03 | 15:25

2
могат и то по няколко пъти. за по сигурно

Добави коментар

Водещи новини