Кремъл: Няма да се намесваме във вота за Конгрес на САЩ

  • 28 юли 2021 15:59

  • 421
  • 0
 Кремъл: Няма да се намесваме във вота за Конгрес на САЩ
© Getty (архив)

Кремъл заяви днес, че твърдението на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, че Русия притежава единствено ядрени оръжия и петрол е далеч от истината и показва непознаване на страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън направи това изказване вчера по време на реч, в която предупреди, че ако САЩ стигнат до "истинска война" със "световна сила" тя може да стане резултат от значителна кибератака срещу страната, подчертавайки нарастващите заплахи, каквито според Вашингтон представляват Русия и Китай.

Байдън се похвали, че американското разузнаване е по-добро от руското и каза, че Путин "е изправен пред истински проблем".

"Той управлява икономика, която разполага с ядрени оръжия и петролни кладенци, и с нищо друго. Нищо повече. Каква икономика имат изобщо, осмата най-малка в света в момента, да не би да е най-голямата? Той знае, че е изправен пред истински проблем, което го прави още по-опасен, според мен", каза Байдън.

Русия се опитва да въздейства негативно върху американските средсрочни избори за Конгрес, предупреди Джо Байдън

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че изглежда сякаш Байдън, който произнесе речта си по време на посещение в Службата на директора на националното разузнаване (ODNI), нарочно е пригодил посланието си към разузнавателната общност в страната и е искал да я впечатли.

Песков каза, че САЩ са съперник на Русия, макар да се предприемат действия за стабилизиране на изострените отношения.

Говорителят на Кремъл отхвърли също твърденията на Байдън, че Русия вече се намесва в междинните избори в САЩ, насрочени за 2022 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
421 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини