Рухване на мост спря движението по Транссибирската железница

  • 23 юли 2021 18:01

  • 821
  • 1
Рухване на мост спря движението по Транссибирската железница
© pixabay

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През прикани властите бързо да възстановят работата на Транссибирската железница. Тя беше прекъсната от рухване на мост в резултат на силни дъждове, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Десетки влакове остават блокирани по 9289-километровата железопътна линия. Тя преминава през осем часови зони от единия до другия край на Русия, от Москва до тихоокеанското пристанище Владивосток, и е най-дългата в света.

Никой не е пострадал, когато днес рухнала част от моста в района на Нижняя Куенга в Забайкалския край на изток от езерото Байкал.

Путин заяви, че властите са обещали до два дни и половина да направят така, че влаковете отново да се движат по едната линия, а до дни да бъде възстановено движението и по другата.

Руският президент разпореди на властите и да вземат спешни мерки за осигуряване на непрекъснато снабдяване с храна и други стоки от първа необходимост на регионите, засегнати от нарушаването на работата на железницата.

Борислава Борисова
821 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.25 | 14:31

1
РУСИЯ Е 383 000 квадратни километра и оше милион квадратни километра заграбени територии

Добави коментар

Водещи новини