Под една четвърт от руснаците са получили поне една доза ваксина

  • 21 юли 2021 21:44

  • 695
  • 0
Под една четвърт от руснаците са получили поне една доза ваксина
© Getty Images (архив)

Общо 33,6 милиона руснаци, или 23 на сто от населението на страната, са получили поне една доза ваксина срещу КОВИД-19, предаде Асошиейтед прес, като се позова на вицепремиерката Татяна Голикова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25467

22,6 милиона души, или 15 на сто от 146-милионното население на Русия, са напълно ваксинирани, предава БТА.

"В последно време темпото на ваксиниране нарасна почти двойно", каза Голикова.

Руските власти срещат затруднения с увеличаването на темпото на ваксинацията, на фона на увеличаването на новите случаи на коронавирус в последно време. Броят на новозаразените за едно денонощие нарасна повече от два пъти - от 9000 в началото на юни до над 25 000 в средата на юли.

В тази обстановка властите в над 30 руски региона направиха ваксинацията задължителна за някои групи, като служителите в здравеопазването, образованието, обществения транспорт или услугите. Президентът Владимир Путин, който заяви миналия месец, че не подкрепя задължителната ваксинация, призова днес представителите на властите да увеличат броя на ваксинираните, като обясняват и убедят хората, че ваксинацията е необходима.

Днес властите съобщиха за 23 704 нови случая и 783 починали.

Общо Русия е регистрирала над 6 милиона случая на коронавирус и 150 705 починали. Според федералната статистическа служба Росттат обаче броят на смъртните случаи е доста по-голям.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
695 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини