Украйна праща казармата в историята?

  • 20 юли 2021 15:59

  • 1239
  • 2
Украйна праща казармата в историята?
© Getty images (архив)

Украйна може да изпрати казармата в историята, предаде ТАСС.

Според председателя на партията "Слуга на народа", излъчила президента и върховен главнокомандващ Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, Александър Корниенко с приетия наскоро Закон за националната съпротива отпада необходимостта от задължителна военна служба може да отпадне и като посочи, че това може да стане през 2023 г. Нормативният акт ограничи личния състав на Въоръжените сили на Украйна до 260 000 души, от които 215 000 на активна военна служба.
 
Предвижда се украинските граждани, навършили 18 години да преминават кратка подготовка към военните окръжия по местоживеене, а не да ходят в казармата.

Украинец се ожени за своя баба, за да не отиде в казармата

"В същото време ние ще продължим реформите във въоръжените сили, за да покрием критериите за пълноправно членство на страна ни в НАТО", посочи още Корниенко.  

Украинците отбиваха задължителна си военна служба до 2013 г. Казармата бе отменена от тогавашния президент Виктор Янукович. След събитията в Киев в края на 2013 г. и началото на 2014 г. и бягството на Янукович в Русия, окупацията на Кримския полуостров и началото на бойните действия срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна, изпълняващият длъжността президент Александър Турчинов задължителната военна служба.

Пълнолетните граждани на Украйна служат между девет месеца (висшистите във всички родове войски), а хората със средно, основно или начално образование, призовани в редовете на сухопътните войски или военновъздушните сили – година, а призованите във военноморския флот служат 18 месеца.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1239 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
И правилно

2022.03.31 | 14:56

2
Година загубено време,трябва само професионална армия
Нещо не разбрах смисъла

2021.07.20 | 16:46

1
"След събитията в Киев в края на 2013 г. и началото на 2014 г. и бягството на Янукович в Русия, окупацията на Кримския полуостров и началото на бойните действия срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна, изпълняващият длъжността президент Александър Турчинов задължителната военна служба."

Добави коментар

Водещи новини