Владимир Путин: Готови сме да браним нашата страна

  • 30 юни 2021 12:05

  • 1002
  • 7
© Getty (архив)

Ще се опитаме да не оставим нито един въпрос неразгледан. Това каза руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През на традиционната си пряка линия с граждани.

По-рано от администрацията на държавния глава заявиха, че преди началото на изявата на държавния глава са получени около 1,5 милиона запитвания.

"Ние ще се опитаме да решим всеки един поставен проблем", допълни Путин.

"Аз съм против задължителната ваксинация срещу коронавирусната инфекция. Последният закон, който задължава гражданите на страната да се ваксинират, е от 1998 г. Там е въведена задължителна имунизация срещу редица заразни болести. В момента задължителната ваксинация е в прерогативите на местните власти, които имат право да задължат определени рискови групи да се ваксинират", каза още той.

"Ваксинацията е единственият начин да се възпрем разпространението на болестта", посочи още президентът на Руската федерация.

Путин: COVID-19 все още не е победен

На въпрос с какъв препарат се ваксинирал държавният глава отговори: Тогава (през февруари 2021 г.) разполагахме с два ваксини и за се имуниризах със "Спутник V".

Путин бе попитан и защо няма видео от неговата ваксинация. "Това е много личен въпрос. Инжектираха ме в рамото, а ако ме бяха имунизирали в друго място, как би изглеждало това?", отговори той.

"Путин също посочи, че няма да има държавен локдаун. Аз се надявам, че властите по места да не затварят предприятия и заведения. Последиците от такива мерки са тежки за икономиката", каза още президентът.

Държавният глава бе питан и по международни теми. Той заяви, че не се е отказал от среща с украинския си колега Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. "Ние обаче нямаме за какво да си говорим. В момента в тази страна се провежда отявлена антируска политика и това се прави  под външно влияние. Съдбата на Украйна не се решава в Киев, а във Вашингтон и донякъде в Берлин и Париж", каза Путин.

Стопанинът на Кремъл обаче бе категоричен: Нашата страна винаги ще бъде приятелски настроена към украинците, които са наши братя. Аз смятам да напиша статия за родствените връзки между нашите два народа.

"По отношение на Украйна ме тревожи това, че НАТО провежда план по военно завладяване на тази страна. Според Конституцията на територията на Украйна не може да има чужди военни бази, но Алиансът разполага там учебни центрове. Мисля, че Северноатлантическият пакт се опря в руските граници", добави той.

Коментирайки инцидента с британския ескадрен миноносец "Дифендър" от 23 юни 2021 г. край бреговете на Крим, върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили заяви: Това бе целенасочена провокация. Освен от британския кораб същия ден ние бяхме провокирани и от американски разузнавателен самолет, излетял от военна база в Крит. Ние много внимателно следихме действията на военните от НАТО и отговорихме в рамките на международното право

Путин припомни, че само седмица преди инцидента във водите на окупирания през 2014 г. от Москва украински черноморски полуостров е провел среща с лидера на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в швейцарския град Женева.

Русия: Изгонихме британски военен кораб в Черно море с изстрели и бомби

"Дори и да бяхме потопили този кораб, надали би избухнала Трета световна война. Във Вашингтон, Брюксел и Лондон, много добре знаят, че те няма да са победители в такъв конфликт. Не мисля, че и ние сме бихме се зарадвали на такъв развой на събитията. Ние, както винаги, сме готови да браним нашата страна", каза още Путин.

По отношение на насрочените за 17 септември избори за Държавна дума (долната камара на руския парламент) президентът каза: Аз естествено, че ще подкрепя партията на властта "Единна Русия". Аз съм един от нейните основатели и изпитвам почти бащинска любов към "Единна Русия" и ще я гласувам за нея. Тази партия не дава голословни обещания.

"Най-голямото богатството на нашата страна е нейният народ, който е духовен народ, и има пиетет към образованието и културата. Благодарение на това ние имаме безценен капитал, който не може да се купи", каза Путин в заключение.

Пряката линия на руския президент продължи 3 часа и 42 минути. Той отговори на 68 въпроса.

 

Валери Зайцев
1002 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Украинците

2021.06.30 | 18:45

7
И ние нашата...
СЕРЕГЕЙ СЕСЕСЕРЕ

2021.06.30 | 12:30

6
"РАЗГЛЕЖДАНЕТО" ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН,А "РЕШЕНИЕТО" НА ПУТ КИН ДЕН...
СЕРЕГЕЙ СЕСЕСЕРЕ

2021.06.30 | 12:30

5
"РАЗГЛЕЖДАНЕТО" ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН,А "РЕШЕНИЕТО" НА ПУТ КИН ДЕН...
СЕРЕГЕЙ СЕСЕСЕРЕ

2021.06.30 | 12:29

4
"РАЗГЛЕЖДАНЕТО" ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН,А "РЕШЕНИЕТО" НА ПУТ КИН ДЕН...
СЕРЕГЕЙ СЕСЕСЕРЕ

2021.06.30 | 12:29

3
"РАЗГЛЕЖДАНЕТО" ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН,А "РЕШЕНИЕТО" НА ПУТ КИН ДЕН...
СЕРЕГЕЙ СЕСЕСЕРЕ

2021.06.30 | 12:29

2
"РАЗГЛЕЖДАНЕТО" ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН,А "РЕШЕНИЕТО" НА ПУТ КИН ДЕН...
СЕРЕГЕЙ СЕСЕСЕРЕ

2021.06.30 | 12:28

1
"РАЗГЛЕЖДАНЕТО" ПРЕЗ КРИВ МАЙАРОН,А "РЕШЕНИЕТО" НА ПУТ КИН ДЕН...

Добави коментар

Водещи новини