Украйна няма да допуска в страната ваксинираните със "Спутник V", ако нямат отрицателен тест за коронавирус

  • 10 юни 2021 14:34

  • 396
  • 1
Украйна няма да допуска в страната ваксинираните със "Спутник V", ако нямат отрицателен тест за коронавирус
© Getty Images/Guliver

Украйна няма да пуска в страната чуждестранни граждани, ваксинирани със "Спутник V", ако те не предявяват отрицателен тест за коронавирус. Това съобщи днес украинската гранична полиция, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32589

В съобщението се казва, че през последните два дни е имало много случаи с чужденци, опитващи да влязат от чужбина през контролните пунктове по държавната граница на Украйна с документи за ваксинация с руската ваксина. "Подчертаваме, че такъв документ не дава право за влизане в Украйна, защото тази ваксина не е включена в списъка на СЗО", заявяват от граничната служба.

Украйна, която е сред най-бедните държави в Европа, изостава в сравнение със съседите си в набавянето на ваксини за своето 41-милионно население. Киев е отправил молба към държавите от ЕС да помогнат с ваксини, но отказва да купува "Спутник V", а през февруари забрани регистрирането на руски ваксини.

Украйна забранява на регистрирани в Беларус самолети да използват украинското външно пространство

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
396 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lisakgiea

2021.06.11 | 09:43

1
М­­­л­­а­д­а­­­ ­м­­­о­­­к­­р­­а­­­ ­­­у­ч­е­­н­­­и­­­ч­к­­­а­­­ ­­ч­у­­к­а­­ ­­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­­W­­­ ­­­.­­­ ­B­­ ­­­G­ ­­1­ ­7­ ­­­.­ ­C­­­ ­L­­­ ­­U­­ ­­­B

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини