Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" след Португалия - Германия 2:4

Близо стотина служители на Московското метро бяха уволнени заради подкрепа към Навални

18 май 2021 10:36

Близо стотина служители на Московското метро бяха уволнени заради подкрепа към Навални
© Getty Images (архив)
538 3

Близо стотина служители на Московското метро загубиха работата си, след като имената им се появиха сред тези на 500-те хиляди последователи на руския опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), който в момента изтърпява наказание в затвора.

Според синдикати до уволнението на служителите се е стигнало, след като в публичното пространство изтекла информация за част от поддръжниците на Навални и в данните присъствали около стотина души, работещи в подземната железница на руската столица.

От екипа на Навални коментираха, че уволнените служители са се били регистрирали онлайн за участие в един от множеството протести срещу централната власт, поради което не изключиха до теча на информация да се е стигнало след намеса на вътрешен човек.

Екипът на Навални се отказва от организацията на улични протести

Според синдикати бройката на уволнените вероятно ще стигне до 200 в следващите дни.

В Московското метро, считано за едно от най-големите в света, работят повече от 60 000 души, отбелязват международните агенции.

Novini.bg
538 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Wuryddgoa

2021.05.19 | 08:39

3
М­­л­­­а­д­а­­ ­м­­­о­­­к­р­­а­ ­у­ч­­е­­н­­­и­­­ч­к­­а­­­ ­ч­­­у­­­к­а­­­ ­ ­W­ ­­­W­­ ­­W­­ ­­.­­ ­­B­ ­­­G­­ ­­1­­­ ­7­­­ ­­­.­­­ ­­C­ ­­­L­­­ ­­­U­­ ­­B
Julieccoqa

2021.05.19 | 03:44

2
М­­л­­­а­­д­­­а­­ ­м­о­­к­­р­а­ ­­­у­­­ч­е­­­н­­­и­­­ч­­­к­­а­ ­ч­­у­­к­а­­­ ­­­ ­­W­­ ­W­­­ ­­­W­­­ ­.­­ ­B­­­ ­­­G­ ­­­1­ ­7­ ­­­.­­ ­­­C­ ­­L­­ ­U­­ ­­­B

2021.05.18 | 11:24

1
така е в Русия.....ма гледам няма наплив натам от България....само руснаци идват да живеят в Бг

Добави коментар

Водещи новини