Опасения за екокатастрофа в Русия след петролен разлив

  • 17 май 2021 07:28

  • 1094
  • 3
Опасения за екокатастрофа в Русия след петролен разлив
© Getty Images/Guliver (архив)

Природозащитници изразиха опасения за екологична катастрофа след петролен разлив в Русия, предаде ДПА.

Вчера радио "Ехото на Москва" съобщи, че в република Коми, в северната част на европейската част на страната, са изтекли 90 тона петрол, а не 7 тона, както се смяташе по-рано.

Около 400 тона петрол са се разлели в Жълто море край Китай след инцидента с танкер

Според местните власти е замърсена и река Колва. Ледът все още не се е разтопил и това затруднява операцията по почистването. Има опасност голямо количество петрол да бъде отнесено надолу по течението. Местни жители сигнализираха, че петролът вече е достигнал друга река, в която Колва се влива.

Природозащитници предупредиха за нова екокатастрофа и обвиниха енергийната компания Лукойл, че прикрива истинския мащаб на разлива, цитира БТА.

Такива инциденти се случват непрестанно в Русия заради остарелите петролопроводи, изрази недоволство местният клон на неправителствената организация Грийнпийс (Greenpeace).

Преди година над 21 хиляди тона дизел изтекоха от повреден резервоар на електроцентрала близо до индустриалния град Норилск в северен Сибир. Реки и езера бяха сериозно замърсени.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1094 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.05.17 | 07:48

1
Ако нещо ще погуби светът то това нещо ще дойде от рускенефа! Ако не е атомна подводница ще е еко катастрофа , ако не е екокатастрофа ще е война и заплахи за използване на ядрени оръжия! ПРИПОМНЯМ на всички, че само рускенефа заплашва останалият свят със използването на ядрено оръжие! Останалите държави, които имат ядрено оръжие не желаят да го използват и дори не повдигат подобна тема за разлика от диктатора на голямата азиатска кочина!
Аз Българин

2021.05.17 | 07:54

3
Ако питаш руските подлоги Радев и Корнелия това е диверсия Руснаци свалете джуджето и направете нещо повече за вас

2021.05.17 | 07:52

2
А ТИ СЕ Е.Б.Е.Ш. ОТ ТЪПОТИЯ

Добави коментар

Водещи новини