Беларус осъди офицер от армията за държавна измяна

  • 14 май 2021 18:06

  • 609
  • 3
Беларус осъди офицер от армията за държавна измяна
© Getty Images/Guliver

Върховният съд на Беларус осъди днес по обвинение в държавна измяна на 18 години затвор армейски офицер, който пратил за публикуване писмено искане на вътрешния министър армията да се намеси в потушаването на уличните демонстрации, предаде Ройтерс, като се позова на беларуската БелТа.

Бившият капитан Денис Урад изпратил през март до опозиционна медия копие от писмо на вътрешния министър Иван Кубраков, в което настоява военният министър за прати войници срещу протестиращите. Според БелТа офицерът е бил осъден за издаване на държавна тайна. "С действията си Урад е нанесъл значителна вреда на националните интереси", цитира БелТа прокурора Михаил Ковальов.

През миналата година беларусите протестираха масово месеци наред след президентските избори, на които според тях президентът Александър Лукашенко е бил преизбран след изборни измами. Полицията задържа хиляди демонстранти. По-рано тази седмица беларуската опозиция съобщи, че един от нейните лидери - Мария Колесникова, може да получи присъда от 12 години затвор. 

Беларуски съд осъди музикант на шест години затвор

Последвайте канала на

Novini.bg
609 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Kimberlyjiyza

2021.05.17 | 19:23

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Moniquexusxa

2021.05.15 | 05:56

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
XXX

2021.05.14 | 18:27

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини