Владимир Путин нареди преразглеждане на правилата за притежаване на оръжие

  • 11 май 2021 13:56

  • 2181
  • 1
Владимир Путин нареди преразглеждане на правилата за притежаване на оръжие
© Gettyimages

Руският президент Владимир Путин нареди днес преразглеждане на правилата за носене на оръжие в страната след смъртоносната стрелба тази сутрин в училище в столицата на централната автономна република Татарстан – град Казан, предаде АФП.

"Държавният глава нареди спешно да бъде изработена нова рамка относно видовете оръжие, които може да притежава цивилното население, като се има предвид видът оръжие, използван при стрелбата в Казан", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, веднага след нападението.

След стрелбата учебните занятия на учениците от следобедната смяна във всички училища в Казан са отменени.

Песков допълни, че понякога като ловно оръжие се регистрират видове стрелково оръжие. "Това също ще бъде преразгледано в спешен порядък", каза прессекретарят на руския президент.

Стрелба в Русия. Има убити деца

"Властите в Татарстан обявиха утрешния 12 май за ден на траур", съобщи пресслужбата на президента на републиката Рустам Миниханов.

По последни данни при нападението в гимназията в Казан тази сутрин са загинали 8 души, а 20 са ранени.

 

2181 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2021.05.14 | 18:38

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини