Марин Льо Пен: Руските санкции срещу ЕС са реципрочни

  • 01 май 2021 18:19

  • 5924
  • 8
Марин Льо Пен: Руските санкции срещу ЕС са  реципрочни
© Getty (архив)

Ръководителката на френската крайна десница Марин Льо Пен заяви днес, че руските санкции срещу високопоставени служители от Европейския съюз са реципрочни на мерките, взети от Брюксел срещу Москва, които според нея са грешка, предаде Франс прес.

Русия обяви вчера санкции срещу високопоставени служители на ЕС, сред които председателя на Европейския парламент, в отговор на санкции, наложени през март от Брюксел, в условията на ново напрежение между Москва и Запада.

Председателят на ЕП без право да влиза в Русия

"Русия не е в основата на наложените персонални санкции. Европейският съюз е в основата им и тези санкции на ЕС са грешка", заяви Льо Пен.

Председателката на "Националния сбор", която е кандидатка на президентските избори през 2022 г., през 2014 г. получи руски заем и беше приета от руския президент Владимир Путин по време на кандидатпрезидентската кампания през 2017 г.

ЕС на няколко пъти наложи персонални санкции срещу руски служители, замесени в действия срещу руския опозиционер Алексей Навални или носещи отговорност за нарушаване на човешките права и за репресии срещу демонстранти.

Марин Льо Пен изтъкна, че ако Франция имаше отношения, които не подлежат на забрана от ЕС, тя със сигурност щеше да има възможността да гарантира, че Навални има достъп до защита и до лечение.

 

5924 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
1234

2021.05.01 | 20:15

3
Тая овца дали си върна кредита към руската банка? Ще има да приказва глупости, нали затова и го отпуснаха.
Пешо

2021.05.07 | 06:43

8
Не че баща й беше нещо повече, ама от кумова срама не показваше пряка зависимост от блядовете
Пешо

2021.05.07 | 06:41

7
Няма и да го върне, дребна рушветчийка на квартално ниво
Оле

2021.05.01 | 21:24

4
Ти не се грижи за нея. Помисли за миризливия си задник. Как ще връщаш заема с жалката си заплата.
Вагинир

2021.05.07 | 04:30

6
ГОВОРИ ЗАДНАТА ЧАСТ НА БНА ТРРРРУУУУУТ... ДЖВЪК...СЛАВКЕ РАДВАЙ СЕ НА ПРАСЕДЕНТА СИ МАЛОУМЕН РАДЕВ,ЧЕ ИМА КОЙ ДА МЯЗА НА ТЕБ ИНАЧЕ СИ У Н И К А Л Н А...УНИКАЛНО ТЪПА,КАКТО ТЕ ЗНАЯТ ИЗ НАУЧНИТЕ СРЕДИ НА УЖКИМ ДОЛ УЖКИМ БАИР,А ТО...РУСКО ЛАЙНО...ТОЗИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТ-КОНЯ ЛАВРОВ,НА ЕВРОСЪВЕЩАНИЕ НА ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ,С ВИСОК ГЛАС НА ВСЕОСЛУШАНИЕ ЗАЯВЯВА НА НАШЕТО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ:БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО,НА КОЕТО ЗА СМАЙВАНЕ НА ПРИСЪСТВАЩИТЕ ДОБЛЕСТНОТО КОМУНОЗАДУНАЙСКО МИНИСТЪРЧЕНЦЕ СМЕЛО И ГЕРОИЧНО ЗАПОЧНАЛО ДА ПЪРХА С МИГЛИЧКИ...РУМЕ МОМЕ,РУМЕ МОМЕ,ОТ ДЕН НА ДЕН ТИ НЕ МЯЗАШ НА ЧОВЕК...КАКВО ЛЕКЕ БЕШЕ,КАКЪВ ТЪПУНГЕР СТАНА...ПРАСЕДЕНТЕ,ПРАСЕДЕНТЕ,СПРИ ПОНЕ ДА ГРУХТИШ,ТА БЕЛКИМ ТЕ ИЗТРАЕМ СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИКРЕМЪЛСКИЯТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД ЩЕ ВИ НАПРАВИ И ВАС ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ,КАТО НАС,ПЪК ПАК СИ СЕ ВОДЕТЕ МАКЕТА-МАЛАКЕТА...КРЕМЪЛСКИЯТ РЕКЕТ ВО ВРЕМЯ,ИНАЧЕ ПУТЕТО ЩЕ ОПРАЗНИ ОЩЕ ЕДНА БАНКА...КРЕМЪЛ ИМА ОСЕМ ПУТЬОВЦИ,КОЙ ОТ КОЙ ПО НАПОМПАНИ С БОТОКС,НО САМО ЕДИН ОТ ТЯХ ПРИТЕЖАВА СТО ОСЕМДЕСЕТ И ТРИ МИЛИАРДА ЕВРО.ЗАПАДНАЛЯЦИТЕ СЕ КЪСАТ ОТ ЗАВИСТ...НЯМА СТИГАНЕ ПУТЕТО ЕЕЙ...пРОСИЯ И ПРЕДИ И СЕГА СЕСЕСЕРЕ.пРОСИЯ БЕЗ КОЛОНИИТЕ,КОИТО ОГРАБВА Е КРЪГЛА НУЛА.
леле

2021.05.01 | 21:33

5
И двамата сте забележителни илитерати. Единият не може да пише (санкциЙ), другия пък виден историк и анализатор. Като Русия е толкова бедна и слаба защо великите евроатлантици не я унищожат с една война ? Само демагогстват и въртят гнусни номера нарушавайки всички свои "ценности" ?

2021.05.01 | 18:59

1
Бляд Путя тъка се притесни от световните санкций и напъни,че веднага го премести в другия крачол.
ХА-ХА

2021.05.01 | 20:15

2
Ами виж как потъва рублата и ще разбереш колко се е притеснил. Той и бившият СССР не се беше притеснил, ама се разпадна от бедност.

Добави коментар

Водещи новини