Лекарите на Навални го призовават да прекрати гладната си стачка

  • 23 април 2021 06:37

  • 668
  • 4
Лекарите на  Навални го призовават да прекрати гладната си стачка
© Facebook

Близки на руския опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) медици, включително личният му лекар, го призоваха да прекрати незабавно гладната си стачка, опасявайки, че ако я продължи, той може да умре или да увреди сериозно здравето си, предаде Франс прес.

"Като лекуващи лекари се обръщаме към Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) и го молим да спре незабавно гладната си стачка, за да запази живота и здравето си", посочват петима медици в писмо, публикувано в опозиционния информационен сайт "Медиазона".

Подписалите писмото, сред които е и личният лекар на Навални Анастасия Василиева, посочват, че са получили достъп до резултатите от изследвания на опозиционера, направени след прехвърлянето му в началото на седмицата в болница за затворници с туберкулоза.

EU Observer: Експерти по човешките права на ООН призоваха за медицинска евакуация на Навални

Ако гладуването продължи, то може да навреди значително на здравето на Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) и да доведе до най-печалния резултат - смърт, предупреждават лекарите.

Те подчертават, че при Навални се наблюдават симптоми на бъбречна недостатъчност, остри неврологични симптоми и остра хипонатриемия (стойности на натрия в кръвта под нормата), които според тях може да доведат до още по-тежки заболявания.

Ако гладната стачка продължи дори още съвсем малко време, няма да има кого да лекуваме, алармират те, призовавайки властите да им дадат достъп до Навални и да го прехвърлят в болница в Москва, където ще може да получи подходящи грижи.

Хиляди привърженици на Навални се събраха в сряда в множество руски градове да настояват за освобождаването му. По време на демонстрациите бяха задържани общо над 1900 души.

Novini.bg
668 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кандидат-опозиционер

2021.04.23 | 09:58

4
На 150М население, в Русия само един „опозиционер“ ли имат? И кръжока около него? Като гледам жена му как е наконтена със скъпи дрешки и обувки (Fendi, Prada), последна мода и аз мисля да се кандидатирам за такава службица.

2021.04.23 | 08:19

3
В Русия положението е ьле.....и ще става още по зле
ЦРУ

2021.04.23 | 07:07

2
Лекарите съветват едно, ама водещият офицер от службите разпорежда друго...

2021.04.23 | 07:06

1
"Съдбата на всеки предател е да умре като куче!" - стара руска поговорка!

Добави коментар

Водещи новини