Русия: Армията може да ни защити

  • 22 април 2021 14:40

  • 981
  • 3
© Getty (архив)

Въоръжените ни сили може да защитят националната сигурност и териториалната цялост на нашата страна, заяви руският военен министър Сергей Шойгу, предаде РИА Новости.

"Проверката на боеспособността на подразделенията в Южния и Западния военни окръзи (граничещи с Украйна) завърши успешно. Войниците и офицерите, да се завърнат по поделенията", каза още ръководителят на силовото ведомство в Москва по време на посещение в окупирания от Русия през 2014 г. украински полуостров Крим.

Русия засилва военната си активност в Черно море

Шойгу присъства на учения с участие на подразделения на военноморските и военновъздушните сили. "Успешно бе демонстрирана готовността за отбрана на територията на Руската федерация", каза още той.

"През последно време НАТО се активизира в Черноморския басейн. Ние регистрираме по-интензивна разузнавателна дейност от страна на някои членки на Алианса, а също по-активни действия от оперативен характер", посочи още Шойгу.

"Нашите военни обаче са готови да се справят с всяка критична ситуация, която заплашва страната ни", подчерта министърът.

Русия започна военно учение в Черно море

Шойгу също нареди: Генералният щаб, командващите на военните окръзи и на отделните родове войски да продължават да проверяват боеготовността на личния състав.

Валери Зайцев
981 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.04.22 | 17:33

3
Ватенки прости, никой не иска да ви напада или окупира.! Това го правите вие!

2021.04.22 | 16:45

2
от самите вас никой не може да ви защити...
Реалист

2021.04.22 | 15:22

1
Шубето, е голям страх.

Добави коментар

Водещи новини