Русия понижи прогнозирания икономически растеж през 2021 г.

22 април 2021 12:03

Русия понижи прогнозирания икономически растеж през 2021 г.
© Pixabay
276 3

Очаква се руската икономика да нарасне с 2,9% през тази година при предходна прогноза за експанзия от 3,3%, с оглед на ангажиментите на Москва към споразумението на "ОПЕК +" за ограничаване на производството на петрол, съобщава Ройтерс, цитирайки източник, запознат с новите оценки на икономическото министерство.

Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците ѝ, ръководени от Русия, известни общо като групата "ОПЕК +", се съгласиха постепенно да започнат да облекчават от месец май договорните съкращения на добивите, като на предстоящата следваща седмица на петролния картел не се очакват големи промени в тази политика.

Нарастващите цени на петрола подкрепят руската икономика, но като цяло Москва добива по-малко петрол, отколкото може, което засяга редица сектори, свързани с петролното производство, каза източникът на Ройтерс, визирайки низходящо ревизираните икономически прогнози. На този етап от Министерството на икономика отказаха да коментира тази информация.

Киев призова за нови санкции срещу Русия

Според същия източник икономическото министерство е повишило прогнозата си за цената на петрола сорт Урал за тази година до $ 60,3 за барел спрямо предишна прогноза за $ 45,3 за барел. Според министерството основният лихвен процент ще бъде около 5% или по-нисък до края на годината, а инфлацията в страната ще се увеличи с 4,3 на сто, предаде БНР.

Очаква се също така руската валута да се търгува към 71 или 72 рубли за един щатски долар до края на годината при средно ниво от 73,3 за долар през 2020 г. Министерството на икономиката обаче не е взело предвид при тези нови прогнози наличните геополитически рискове - повишеното напрежение с Украйна и възможните нови санкции, посочи източникът на Ройтерс.

Novini.bg
276 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Вагинир

2021.04.25 | 04:19

3
ПЛИТКОУМЕН РАДЕВ Е ТЪП,КОЛКОТО СЛАВИ ТЪПОТО,С ТАЯ РАЗЛИКА,ЧЕ СЛАВИ СИ МЪЛЧИ,А РУМЯНКА ПЛЕЩЕ ЧАСТУШКИ...РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!...
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.04.22 | 17:34

2
Дори и на ватенките стана ясно, в каква кал газят с това корумпирано правителство на войнолюбеца Путин! Не случайно започват да понижават числата защото дори редовния алкаш усети по затягането на колана, че нещо не е наред :)

2021.04.22 | 12:47

1
Най-добре Путин да слага жapтиepитe и кyчeшкa поза по посока на Байдън.

Добави коментар

Водещи новини