Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс

"Трезва Русия": Да забраним чешката бира!

20 април 2021 12:47

"Трезва Русия": Да забраним чешката бира!
© Getty (архив)
527 1

"Ние трябва да забраним вноса на бира от Чехия", това каза председателят на движението "Трезва Русия" Султан Хамзаев пред радиото "Говорит Москва".

По думите на събеседника на медията властите в страната трябва да наложат икономически санкции срещу членката на Европейския съюз във връзка с изострянето на отношенията между Москва и Прага.

"Ние трябва да изпратим ясен сигнал към управляващите и бизнеса в Чехия. Прага не може да действа безнаказано като отправя безпочвени обвинения към нашата страна и гони наши дипломати. Ние трябва да бъдем твърди и решителни и да наложим ембарго върху вноса на кехлибарната напитка от тази страна", заяви той.

Хамзаев допълни: Такава мярка би се отразила добре и върху здравословното състояние на много наши съграждани.

Да припомним, на 19 април 2021 г. правителството в Прага заяви, че зад взрива в склада за боеприпаси в югоизточното чешко населено място Врбетице през октомври 2014 г. са стоели агентите на руските разузнавателни служби Александър Петров и Руслан Боширов (или Александър Мишкин и Анатолий Чепига, както се предполага, че са истинските им имена), обвинени и за отравянето на бившия агент на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му – Юлия Скрипал през март 2018 г. в Англия.

Чехия потвърди за планирания удар срещу Емилиян Гебрев

Чешката полиция обяви Петров и Боширов за издирване.


Във връзка с разкритията Чехия изгони 20 руски дипломати. Москва отвърна с експулсиране на 18 дипломати на Прага.

Валери Зайцев
527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.04.20 | 14:12

1
Явно сте решили да се тровите още със руски алкохол :)

Добави коментар

Водещи новини