Руските служби спипаха украински дипломат за получаване на секретна информация

17 април 2021 11:45

Руските служби спипаха украински дипломат за получаване на секретна информация
© Pixabay
1245 4

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е задържала украински дипломат за получаване на секретна информация от бази данни на правоприлагащите органи и ФСС, предадоха световните агенции.

Украинският консул в Санкт Петербург Александър Сосонюк е бил задържан вчера по време на среща с руски гражданин, докато получавал информация с поверителен характер от базите данни на правоприлагащите служби и ФСС, посочи в изявление службата за сигурност, цитирана от Асошиейтед прес.

Пресслужбата на ФСС заяви, че действията на Сосонюк "са несъвместими със статута му на дипломатически служител и имат явен враждебен характер спрямо Руската Федерация", отбелязва ТАСС, цитирани от БТА.

В изявлението си ФСС посочва, че по отношение на дипломата ще бъдат приложени мерки съгласно нормите на международното право. Според тези норми дипломатите се ползват с неприкосновеност в страната, в която работят, но може да бъдат лишени от право на пребиваване при нарушаване на закона или враждебни действия.

Напрежението между САЩ и Русия се изостря

Задържането на дипломата става на фона на нарастващо напрежение между Русия и Украйна и засилване на руското военно присъствие по границата с Източна Украйна, контролирана от подкрепяни от Русия бунтовници, отбелязва АП.

Novini.bg
1245 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.04.17 | 12:27

2
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПРОБЛЕМИТЕ НА РУСИЯ? ВИЕ РУСКА МЕДИЯ ЛИ СТЕ? БЪЛГАРИЯ НЕ Е С РУСИЯ. ЩОМ СТЕ РУСОФИЛИ ИДЕТЕ ПРИ ПУТИН ДА МУ СЪЧУВСТВАТЕ.

2021.04.17 | 15:36

4
ЗАЩОТО РУСКА КУЧКО БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ТИ РАЗЧЕКНАТ МАМИЦАТА ПРЕДАТЕЛСКА

2021.04.17 | 13:10

3
А ти защо ни занимаваш с олигофрен ските си мнения.
Виновен е ...

2021.04.17 | 12:19

1
... този, който му я дава!!!

Добави коментар

Водещи новини