Русия гони 10 американски дипломати

16 април 2021 19:57

Русия гони 10 американски дипломати
© Getty Images
1016 2

Русия ще поиска 10 американски дипломати да напуснат страната в отговор на експулсирането на 10 руски дипломати от САЩ за предполагаема намеса в американските избори и други зловредни дейности, заяви днес на съвместна пресконференция със сръбския си колега Никола Селакович руският външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, цитиран от Ройтерс.

"Десет дипломати бяха включени в списък, който ни бе предаден, с молба да напуснат САЩ. Ще отговорим на тази мярка огледално. Ще предложим също на десет дипломати от САЩ в Русия да напуснат нашата страна", каза руският първи дипломат, цитиран от ТАСС.

"Ще ограничаваме и прекратяваме дейността на наша територия на американски фондове, американски неправителствени организации, които без да го крият, директно се намесват в нашия вътрешнополитически живот", каза Лавров, предаде БТА. 

Министърът допълни, че Москва обмисля и налагането на "болезнени" мерки срещу американския бизнес в Русия.

"Много се говори за предложението (на американския президент) Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в за организиране на двустранна среща на върха", каза Лавров и добави: "Отнасяме се към това позитивно, сега изучаваме различни аспекти на тази инициатива".

Юрий Ушаков, съветникът по външнополитическите въпроси на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, на среща с посланика на САЩ в Москва Джон Съливан му е препоръчал да замине за консултации във Вашингтон, допълни руският външен министър.

Novini.bg
1016 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.04.16 | 20:28

1
Велика Русия , а Баидън пада по стълбите
Vse pak e neshto

2021.04.17 | 11:56

2
Smurt za rusia

Добави коментар

Водещи новини