Мистерия с изчезнало италианско дете може да намери развръзка в Русия

  • 31 март 2021 12:07

  • 21052
  • 5
 Мистерия с изчезнало италианско дете може да намери развръзка в Русия
© Getty Images/Guliver (архив)

Една от най-прочутите мистерии в съвременната история на Италия - изчезването на малката Дениз Пипитоне, може да намери в скоро време развръзка, и то не къде да е, а в Русия, пишат в. "Кориере дела сера" и агенция АНСА, цитирани от БТА.

Четиригодишната Дениз Пипитоне изчезна безследно на 1 септември 2004 г. от италианското градче Мазара дел Вало. За последно детето било видяно да си играе пред къщата на баба си. Дениз е плод на извънбрачна връзка на жителката на Мазара дел Вало - Пиера Маджо, с женения семеен приятел Пиеро Пулици. При раждането на Дениз, бащинството върху нея признава обаче законният съпруг на Пиера - Антонио Пипитоне, който ѝ дава и фамилното си име. Но след изчезването на детето, под силния медиен натиск Антонио Пипитоне се развежда с Пиера Маджо и тя продължава сама да издирва детето си. В продължение на 16 години и половина се получават различни сигнали, че малката Дениз е забелязана на няколко места. Дори се прави ДНК анализ на дете в Гърция, но то не е издирваното момиченце. Има също хипотеза, че Дениз е отвлечена от роми. В даден момент за отвличането е заподозряна тийнейджърката Джесика Пулици, дъщерята от първия брак на биологичния баща на Дениз Пипитоне. Момичето и неговият приятел са съдени, като предполагаемият мотив за отвличането е, че Джесика е ревнувала малката си сестричка. Двойката обаче бе оневинена. В годината, в която Дениз трябваше да навърши 18 години, майка ѝ най-после сключва брак с биологичния баща на момиченцето.

Днес Дениз трябва да е над 20 години и необичайният обрат в изчезването ѝ дойде от Русия. Сигналът е подаден от зрителка на италианската телевизионна програма "Кой го/я е виждал", излъчвана по телевизия РАИ Тре. Програмата се занимава със случаи на безследно изчезнали италианци. Зрителката, чието име не се съобщава, разказала, че попаднала на емисията "Оставете ги да говорят" по руския Първи канал, допълва телевизия Ти Джи Ком 24. В нея 20-годишна жена от Москва на име Олеся Ростова разказвала, че е била отвлечена през 2005 г. и че е била отведена в ромски лагер. Тя била принуждавана да проси и в крайна сметка била задържана от полицията, а после настанена в сиропиталище, където ѝ дали настоящото име. Сега Олеся издирва биологичната си майка. Тя обаче споделила, че не говори италиански и че няма никакви спомени свързани с този език.

Издирват 16-годишно момиче, изчезнало преди 2 месеца от Железница

Бдителната италианска зрителка, попаднала на руската програма, веднага забелязала физическа прилика между Олеся Ростова и майката на Дениз Пипитоне и подала сигнал в италианската програма "Кой го/я е виждал". В днешното си издание предаването ще коментира именно новото развитие на ситуацията. Водещата на емисията Федерика Шиарели предупреждава, че историята изглежда прекалено хубава, за да е истина, но пък си заслужава да бъде разказана.

Майката на Дениз Пипитоне е поискала от външното министерство на Италия съдействие, за да може да пътува до Русия въпреки ограниченията заради коронавирусната пандемия. Тя иска да бъде направен ДНК тест на Олеся Ростова и се надява той да потвърди хипотезата, че това е изчезналата ѝ дъщеря.
 

Novini.bg
21052 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ginaa18

2021.04.10 | 03:53

5
­­В­и­ж­т­е­­­ ­­­м­о­­я­­­т­­­а­ ­­­т­­­и­й­­н­­­ ­­­п­у­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­W­W­­­W­.­­B­G­­1­­­7­­.­­­C­­L­U­­B­
в

2021.04.01 | 12:13

4
в крайна сметка мангалите са отвлекли детето, а после се сърдят, че хората не ги харесват. от мангал хубаво не може да получиш. престъпници по ген.
Чичо дай паричка

2021.03.31 | 15:09

3
Когато давате паричка на мръсното дете го обричате да проси до живот. Децата не просят по желание. Те са там под командата на някои Poмcкu Боcoве. Поради вазаимоотношенията за и36орите никопй не ги закача.

Добави коментар

Водещи новини