Навални се оплакал, че надзирателите в наказателната колония не го оставят да спи

  • 25 март 2021 17:53

  • 576
  • 3
 Навални се оплакал, че надзирателите в наказателната колония не го оставят да спи
© Getty Images

Руският опозиционер Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный) се оплакал, че надзирателите в наказателната колония, където изтърпява присъдата си от около две години и половина затвор, не го оставят да спи. В писмо, което предал на своите адвокати, той оприличил тази практика на мъчение, предадоха БТА и Ройтерс.

Навални поискал от управата на наказателната колония да бъде прегледан от цивилен лекар, защото изпитва силни болки, но му било отказано.

По-рано днес адвокатка на критика на Кремъл заяви, че той е в лошо здравословно състояние, изпитва остра болка в гърба и на практика не може да движи десния си крак. По думите на Олга Михайлова призивите на правния екип на Навални да му бъде оказана необходимата медицинска помощ са пренебрегвани вече четири седмици.

"Всички се страхуваме за здравето и живота му", каза адвокатката на руския опозиционер, цитирана от Франс прес.

Тя най-накрая е получила разрешение да се срещне днес със своя клиент, след като не успяла да го види вчера.

Здравословното състояние на руския опозиционер е задоволително, увериха тази сутрин от Федералната служба за изпълнение на наказанията, след като вчера негови близки биха тревога и казаха, че здравето му се влошава, откакто е изпратен в наказателната колония.

През февруари съд в Москва замени условната присъда на Навални с ефективна заради предполагаеми многобройни нарушения. Критикът на Кремъл сега се намира в наказателна колония в Покров, Владимирска област, на стотина километра североизточно от руската столица.

Последвайте канала на

Novini.bg
576 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Angiea21

2021.04.10 | 03:54

3
­­В­и­­ж­т­­­е­ ­­м­­­о­­­я­­­т­­а­ ­т­­и­­­й­н­­­ ­­п­­­у­т­к­­а­ ­­­-­­ ­W­­­W­­­W­­.­­­B­­G­1­­­7­.­C­­­L­U­­­B­­­
САМО ИСТИНАТА

2021.03.25 | 18:22

1
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

2021.03.25 | 19:23

2
БУТАШ МАСЛО И НЕ ДОЛИВАШ! НОРМАЛНИЯ БЪЛГАРИН И МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ БСП И КОТИЛОТО ОКОЛО НЕЯ И ЩЕ ГО ПОКАЖАТ ДРУГАТА СЕДМИЦА!

Добави коментар

Водещи новини