Путин положи венец на Паметника на Незнайния воин в Москва

  • 23 февруари 2021 14:09

  • 364
  • 1
© Getty (архив)

Руският президент Владимир Путин поднесе венец на паметника на Незнайния воин в Москва, предаде РИА Новости.

Държавният глава и върховен главнокомануващ на въоръжените сили на страната взе участие в тържествена церемония по повод Деня на защитника на отечеството. В поднасянето на венци и цветя участваше и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

"За разлика от други години на церемонията в център на руската столица не присъстваха политици и дипломати", допълни цитирана медия.

Кремъл: Путин заслужава да е генерал

Премиерът в Москва Михаил Мишустин поздрави своите съграждани с днешния празник. "На всеки 23 февруари ние отдаваме поклон на смелите хора, посветили живота си на тежкото бреме, наречено военна служба и опазването на териториалната цялост и суверенитета на нашата родина", заяви той в поздравителния адрес.

На 23 февруари 1918 г. Червената армия е разгромена от германците край северните руски градове Новгород и Псков. Съветската власт обявява, че е победила и определя датата като ден на Червената (по-късно Съветската) армия. В днешна Русия 23 февруари се отбелязва като Деня на защитника на отечеството.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Simonea22

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­­­и­­­ж­т­­­е­­­ ­­­м­­­о­я­­т­­­а­­­ ­­т­­и­­й­н­­­ ­­­п­­у­­т­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­­­W­W­W­­.­B­­G­1­7­­.­­­C­­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини