Сепаратисти убиха военни в Източна Украйна

  • 12 февруари 2021 14:48

  • 572
  • 2
Сепаратисти убиха военни в Източна Украйна
© Getty (архив)

Украинската армия съобщи, че проруските сепаратисти са убили двама нейни войници вчера - в деня, когато президентът Володимир Зеленски посети фронтовата линия в Източна Украйна, заедно с посланици от страните от Г-7, предаде АФП.

За първи път от началото на годината двама украински войници са убити в един и същи ден, а от започването на войната в Източна Украйна през 2014 г. конфликтът е отнел живота на повече от 13 000 души.

"Един войник е бил смъртоносно ранен от снайперист близо до Зайцеве на около 20 км от "столицата" на сепаратистите Донецк, а друг е убит от картечен огън близо до Новомихайливка в същия район", съобщи армията в комюнике.

"Броят на атаките от страна на бунтовниците се увеличи в последно време", заяви вчера президентът Зеленски, имайки предвид положението по фронтовата линия. Президентът каза, че тези провокации са "организирани от професионални убийци", изпратени специално на фронтовата линия.

"Сепаратистите искат да провалят спирането на огъня, но няма да им го позволим", допълни Зеленски.

Киев и проруските сепаратисти размениха пленници

САЩ и европейските страни вчера обвиниха Москва, че блокира всяко решение на тази война, в която Русия упорито отрича да има участие.

Последвайте канала на

572 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kima16

2021.04.10 | 03:59

2
­­­В­­­и­­­ж­т­е­ ­­­м­­­о­­­я­­т­­­а­­ ­­т­и­­й­н­­ ­­­п­­­у­т­­к­­а­­­ ­­-­­­ ­­W­­W­­W­.­­B­­G­­1­7­.­C­­L­­U­­­B­­­
ot

2021.02.12 | 15:05

1
от г7 са направили проверка на източния фронт

Добави коментар

Водещи новини