Пожар остави четири трупа в COVID болница в Украйна

04 февруари 2021 19:34

Пожар остави четири трупа в COVID болница в Украйна
© gettyimages
697 1

Трима пациенти в интензивно отделение и един лекар загинаха при пожар в болница за заразени с коронавирус в град Запорожие, Югоизточна Украйна, съобщава БТА, като се позовава на местните власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23498

Пожарът е избухнал на първия етаж на лечебното заведение, където е имало пациенти на респиратор. Пожарникарите са открили четирима загинали и са успели да спасят осем души, от които двама ранени.

Всички жертви са загинали от получените изгаряния. Един от загиналите е 27-годишен лекар анестезиолог, другите трима са били пациенти на респиратори.

Десет са вече жертвите на пожара в румънска инфекциозна болница

Двамата ранени са медици, които също са получили изгаряния, съобщи във видеоклип, публикуван в социалните мрежи главният лекар Володимир Шинкаренко. Следствието все още изяснява причината за пожара, подчерта той и потвърди, че се е подпалило медицинско оборудване.

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога изказа искрените си съболезнования на семействата на жертвите и изпрати здравния министър Максим Степанов да проучи инцидента, се съобщава в изявление на президентството. Степанов заяви, че е възможно пожарът да е бил причинен от експлозия на кислородни бутилки.

Огънят се е разпространил бързо, като "практически не е позволил да бъдат спасени тези хора", добави той след посещението в болницата. Украинската полиция съобщи, че е започнала разследване за нарушаване на мерките за безопасност. Украйна регистрира над 1,2 милиона случая на заразяване с коронавирус и 23 229 починали от COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23498

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
697 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Susana16

2021.04.10 | 04:00

1
­­­В­и­ж­­т­­­е­­­ ­м­­о­­­я­­­т­­а­­­ ­­т­­­и­­й­н­­­ ­­п­­у­­­т­­к­­­а­­ ­­-­ ­­­W­W­W­­­.­­­B­G­­­1­­­7­­­.­C­L­­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини