Започнаха арести в Москва

02 февруари 2021 10:12

Започнаха арести в Москва
© Getty (архив)
512 4

Около 100 души са били арестувани пред сградата на Московския градски съд, предаде РИА Новости.

Задържанията са станали малко преди магистратите да започнат да обсъждат промяната на присъдата на опозиционера Алексей Навални. Критикът на властта в Русия е бил докаран в съда, а малко по-късно в сградата е влязла и неговата съпруга Юлия Навална.

Съдът ще заседава по искането за замяна на условната на Алексей Навални с ефективна

По време на изслушванията от Федералната служба за изпълнение на наказанията са поискали подсъдимият да бъде лишен от свобода за срок от три години и половина. Според представител на институцията Навални е нарушавал нееднократно условията за оставането си извън затвора.

През 2014 г. той е бил осъден на три и половина години затвор с петгодишен изпитателен срок за присвояване на финансови средства на компанията "Ив Роше".

Вчера прокуратурата е обявила, че ще подкрепи искането за замяна на условната присъда с ефективна с аргумента, че Навални многократно е нарушавал наложената му мярка за неотклонение "подписка".

Към 16 и 30 българско време съсдът се е оттеглил на заседание. "Решението на магистратите се очаква около 20 часа московско време (19 българско)", написа газета.ру.

 

 

Валери Зайцев
512 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар
KOГА ЩЕ ПРОЧЕТЕМ ГДБОБ РАЗБИ ЦЯЛАТА МАФИЯ ВЪВ БЪЛ

2021.02.02 | 17:41

147963
ВСЕКИ ЗНАЕ РАДЕВ ВЛИЗА ВЪВ БКП ЗА ДА ГОНИ КАРИЕРА КАТО ВОЕНЕН ИНАЧЕ СОЦИАЛИСТИТЕ КОИТО ТОГАВА СЕ НАРИЧАТ КОМУНИСТИ САМО ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ НЕ БИХА МУ ПОЗВОЛИЛИ ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ АРМИЯТА БОРИСОВ СЪЩО КАТО РАДЕВ ВЛИЗА ВЪВ БКП ЗА ДА ГОНИ КАРИЕРА ВЪВ ПОЖАРНАТА НО РАЗЛИКАТА Е ВЪВ ТОВА КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ТОВА БОРИСОВ СТАВА ЧАС ОТ СИК ЗАНИМАВА СЕ СЪС КРАЖБИ ТЪРГОВИЯ СЪС АМФЕТАМИНИ И ГОРИВА А РАДЕВ СТАВА КОМАНДИР НА ВВС И ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ ЗА НАТО КОЯТО И ДО ДНЕС СЕ СЧИТА ОТ РУСИЯ ЗА НАИ ГОЛЯМАТА АНТИ РУСКА ВОЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ ВЪВ СВЕТА КОМУНИЗЪМ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМАЛО Е СОЦИАЛИЗЪМ ВСЕКИ КОИТО Е ЖИВЯЛ НО ТОВА ВРЕМЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ТОВА И ЗНАЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОМУНИЗЪМ И СОЦИАЛИЗЪМ А ЖЕРТВИТЕ НА НАРОДНИЯТ СЪС СА ЖЕРТВИ НА ЕДИН СЪД ОРГАНИЗИРАН ПО НАРЕЖДАНЕ НА РУСИЯ ТЕ ДОРИ КАЗВАТ КОЛКО ХОРА КАТО БРОИ ТОГАВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ УБИТИ НЯКОИ ДОРИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ПО ИЗРИЧНОТО НАРЕЖДАНЕ НА СТАЛИН ТО Е ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ МОТИВИРАНО ТАКА Е ПРАВИЛ ТОЙ И ВЪВ РУСИЯ САМО ЧЕ ТАМ ЖЕРТВИТЕ МУ СА МНОГО ПОВЕЧЕ
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2021.02.02 | 11:23

147360
''Рускенефа не е диктатура! Продължавцайте да си го повтаряте рускенефски боклуци и русофили :)

2021.02.02 | 11:07

147324
Петата колона в Русия отдавна трябваше да е ликвидирана ! Путин е мекотело !
РУСИЯТА......ПУТИН МАЙ СЕ СТРЕСНА

2021.02.02 | 10:56

147299
ТАКА ТРЯБВА.....НАТИСК ВЪРХУ УПРАВЛЯВАЩИТЕ...ДО ПАДАНЕТО ИМ ОТ ВЛАСТ

Добави коментар

Водещи новини