Повече от половината от жителите на Москва са изкарали коронавирус

  • 30 януари 2021 06:25

  • 1370
  • 2
Повече от половината от жителите на Москва са изкарали коронавирус
© Pixabay

Повече от половината от жителите на Москва са изкарали коронавирус, заяви днес кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

"Сега за тях няма никакъв смисъл да бързат да се ваксинират", коментира Собянин в интервю за предаването "Вести" на телевизия "Россия 1".

"Виждаме, че броят на повторно заразените е много малък. Според данните, с които разполагаме, повторните инфекции са по-малко от 1 процент", посочи кметът на Москва.

По думите на Собянин малкият брой случаи на повторно заразени с коронавирус показва, че имунитетът след заболяване се запазва достатъчно дълго, и затова не си струва преболедувалите да бързат да се имунизират.
"По-добре да почакат до лятото или есента, за да се подготвят за есенния сезон. Но, ако имат желание, да заповядат", каза кметът на Москва.

Москва е на първо място сред субектите на Руската федерация по брой случаи на коронавирус. До момента в столицата са регистрирани общо над 925 хиляди заразени. 13 300 човека са починали.
В цяла Русия, потвърдените случаи на коронавирус надхвърлиха 3,8 милиона. Починали са повече от 72 хиляди души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1370 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мнгъров

2021.01.30 | 22:26

2
Ами те слушат мене за стадния имунитет. А така товарищи!.Скоро ще постигнете зададената ви от политбюро цел от 100%! Честито!
Ето какъв идиот съчинява Новини.бг

2021.01.30 | 08:14

1
"ЕВРЕЙСКИ О.ТПАДЪК 2021.01.25 | 17:05 ТАКА ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЕВРОПА?? ПРЕЗ ТУИТЪР И ФЕЙСБУК?? НЕЩАСТНИ ЕВРЕЙСКИ С.ВИНЕ.УТРЕ ЕВРЕИТЕ ОТ ТEЗИ САЙТОВЕ И НА ВАС ЩЕ РЕЗНАТ КРИЛЦАТА И ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ,КАК ТОГАВА ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ.И КАКВИ СА ТЕЗИ НОВИ РЕСТРИКЦИИ ??? ПЪЛНО СУСПЕНДИРАНЕ НА ВСИЧКО ГРАДЕНО С ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ ГОДИНА.ДА ИДВА НОВ ХИТЛЕР И ДА ВИ Е.Б.Е.М МАЙКАТА М.РЪСНА ЕВРЕЙСКА.РАЗСТРЕЛ ЗА ВАС БАРАБАР С ВЕЩИЦАТА МЕРКЕЛ И ТАЗИ ДЪРТА БАБИЧКА ГНУСНА УРСУЛА К.У.Р.В.А.Т.А". Коментарът е на собственика на Новини.бг. Това говедо нарича нас българите "славянски чифути"

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини