Кремъл обвини в насилие протестиращите в подкрепа на Навални

  • 26 януари 2021 13:32

  • 398
  • 0
Кремъл обвини в насилие протестиращите в подкрепа на Навални
© Getty images

Кремъл заяви във вторник, че не може да има диалог с хора, които протестират бурно и незаконно, след като десетки хиляди излязоха на улицата през уикенда, за да поискат освобождаването на затворения опозиционен политик Алексей Навални, предаде БНР.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери по време на пресконференция, че нивата на насилие от страна на някои протестиращи са безпрецедентни и че те са се държали много агресивно, съобщава Ройтерс.

Според него не би трябвало да е изненадващо, че срещу някои от "изключително агресивните" демонстранти е образувано наказателно производство.

Той също така каза, че случаите на полицейско насилие над протестиращи, някои от които са заснети на видео, са много по-малко и се разследват.

Руска медия: Опозицията е готова да продължи с протестите

Руските правозащитни организации OVD-Info Group заявиха в събота, че полицията е задържала над 3400 души, от които 600 в Москва, по време на протестите срещу ареста на опозиционния политик Алексей Навални. Съпругата на Навални - Юлия също беше задържана, след което беше освободена.

Руското външно министерство обвини САЩ в организирането на протестите, визирайки публикувана информация за това на уебсайта на американското посолство в Москва.

Последвайте канала на

Novini.bg
398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини