Руска медия: Опозицията е готова да продължи с протестите

  • 25 януари 2021 09:05

  • 365
  • 2
Руска медия: Опозицията е готова да продължи с протестите
© Getty (архив)

Състоялите се в събота в десетки градове на Русия протестни прояви с искане за освобождаването на опозиционния политик Алексей Навални приключиха, по оценки на правозащитници, с рекорден брой задържани, над 3600, пише руският вестник "Комерсант".

На част от задържаните са наложени административни арести, а за други съществува опасност от наказателни дела. Въпреки това привържениците на Навални обещават да продължат с протестите, отбелязва руското издание. Опозицията е уверена, че с наближаването на парламентарните избори през есента, уличната активност ще нараства, но експертите не са склонни да преувеличават влиянието на протестните прояви върху хода на избирателната кампания.

В коментарите си за съботните акции представители на руските власти акцентираха върху малкия брой на демонстрантите и изтъкнаха, че протестите са вдъхновени от чужди сили, пише "Комерсант". Руското издание обръща внимание на изказване на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков в ефира на телевизия "Росия", че президентът Владимир Путин се ползва с подкрепата на значително по-голям брой хора от този на участващите в протестните мероприятия. Вестникът цитира и думите на Песков, че се отнася с уважение към всички гледни точки, но че осъжда участието в незаконни прояви.

"Комерсант" се фокусира и върху изявление на секретаря на генералния съвет на партия "Единна Русия" Андрей Турчак, в което той окачествява протестните акции като опит на глобалната машина на Запада да взриви Русия.

Изданието обръща внимание и на изявлението пред "РИА Новости" на председателя на комисията на Съвета на федерация (горната камара на парламента в Москва) по защита на суверенитета Андрей Климов, че са налице "заслужаващи доверие данни", че в провеждането на съботните протести са замесени специални служби на чужди страни.

Полицията в Москва освободи всички непълнолетни от протеста

Последвайте канала на

365 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НАВАЛНИ...БСП НАСТЪПИ МОТИКАТА

2021.01.25 | 10:29

2
НАЛИ И В РУСИЯТА ГИ ЗАТВОРИХА В КОШАРАТА ЗАРАДИ КОВИТО....ТИЯ ПРОТЕСТИ ЩЕ ИМ ДОЙДАТ ДОБРЕ....МАЛКО ДА РАЗПУСНАТ....БСП НЕМА ЛИ ДА ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИ В ЗАЩИТА НА...ПУТИН
Гей царство

2021.01.25 | 09:28

1
АКО ОТРАЗЯВАХТЕ ТАКА ПРОТЕСТИТЕ И СРЕЩУ ВАКСИНИТЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА .МОЖЕ БИ ЩЯХТЕ ДА ПРИЛИЧАТЕ НА МЕДИЯ .

Добави коментар

Водещи новини