Палеж убил 15-те души в украинския хоспис?

  • 22 януари 2021 10:06

  • 258
  • 0
Палеж убил 15-те души в украинския хоспис?
© Getty (архив)

Палеж е една от версиите за смъртта  на 15-те души в хосписа в източния град Харков, това са заявили от главната прокуратора на Украйна, предаде РИА Новости.

От канцеларията на обвинението в Киев са посочили, че разследват причини за трагедията, станала вчера. "Следствието работи върху следните версии: умишлен палеж, небрежно боравене с електрически уреди или открит огън и  късо съединение", са допълнили от прокуратурата.

"По случая са арестувани трима души. Сред задържаните са собственикът на сградата и съпругата му, която по документи се е водила арендатор. В хода на следствието е установено, че семейството е създало неправителствената организация "Златно време". Двамата са я използвали като възможност да избягват плащането на данъци. Средната  месечна такса за престой в хосписа е била 10 000 хривни (около 530 щатски долара). Арестуван е и мъж, работел в дома за възрастни хора като административен сътрудник. Той обаче не е имал никакъв договор", посочи още цитираната медия.

"Семейството  е въртяло и център за настаняване на зависими от алкохол и наркотици. Той се е намирал в същата сграда, в която и хосписа", допълни РИА Новости.

"От кметството на града са съобщили, че сградата е нямала документи за въвеждане в експлоатация. Наши екипи са установили, че нейните собственици са се включили към водопроводната, газовата и електрическата мрежи незаконно", е казал представител на управата на Харков.

Пожарът е избухнал вчера към 16 часа българско време в дома за възрастни хора в Харков. Огънят е отнел живота на 15 души, пострадалите са били 11. Петима от ранените са били хоспитализирани, а лекари са определили състояние на двама от пациентите като критично.

Огнена трагедия в украински хоспис

Валери Зайцев
258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини