Руските власти са депозирали искане за регистрацията на руската ваксина Спутник V в ЕС

20 януари 2021 21:42

Руските власти са депозирали искане за регистрацията на руската ваксина Спутник V в ЕС
© gettyimages
21744 0

Руските власти депозираха молба за регистриране в ЕС на руската ваксина срещу коронавируса Спутник V, обяви руският Фонд за преки инвестиции, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20671

Фондът е участвал в разработването на ваксината. В съобщение той посочва, че е депозирал искането за регистрация и че очаква първото разглеждане на депозираните документи да стане през февруари.

Ваксинираните със "Спутник V" запазили имунитета си вече девети месец

Говорител на Фонда уточни пред Франс прес, че искането е било депозирано вчера в Европейската агенция за лекарствата. Необходимите документи за целта на регистрацията, като например междинни резултати от клиничните изследвания от фаза три на ваксината, която все още е в ход, ще бъдат изпратени с течение на времето.

"Въз основа на серия от изследвания Европейската агенция по лекарствата ще вземе решение за разрешаване на ваксината в ЕС", каза говорителят на Фонда.

В изявление, изпратено до Франс прес, Агенцията пък казва, че ще направи съобщения по въпроса, когато започне процедурата за продължително проучване на ваксината. Ваксината Спутник V вече е регистрирана за използване в Беларус, Сърбия, Аржентина, Боливия, Алжир, Венецуела, Парагвай, Туркменистан и палестинските територии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20671

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
21744 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар