Песков: Задържането на Навални е вътрешна работа на Русия

  • 20 януари 2021 07:29

  • 496
  • 3
Песков: Задържането на Навални е вътрешна работа на Русия
© Алексей Навальный, Facebook

Русия не възнамерява да се вслушва в призивите от чужбина за освобождаване на Алексей Навални. Това каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той спази традицията да не назовава Алексей Навални по име и вместо доскорошното „берлинскитя пациент“ използва по негов адрес „московския арестант“, уточнява БНР.

Песков категорично отхвърли твърденията, че президентът Путин се страхува от Навални.

Руските власти засилват мерките за сигурност на московско летище в очакване на пристигането на Навални

„Доколкото става дума за гражданин на Руската федерация, то в дадения случай наличието на претенции към него във връзка с неизпълнението на законови правила няма никакво отношение към президента на Русия. А различните твърдения, че някой се бои от някого, са пълни глупости“, заяви Песков.

И подчерта, че задържането на Навални е вътрешна работа на Русия и Москва няма да позволи да никого да се намесва в нея.

„Чуваме тези изявления, но в дадения случай не можем и не възнамеряваме да им обръщаме внимание“, каза още Песков.

Последвайте канала на

Novini.bg
496 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.01.20 | 10:30

3
Да....абе и аз се възмущавам от факта че кралство Англия и кралство Холандия се управат от кралици и крале. Кога тия народи ще опознаят "свободата и демокрацията" ? Де да бяха само те. Ами Испания и Белгия? Руснаците през 1917, ние 1945г. се отървахме от такива "архаични" владетели,а те още "поданици" а не граждани.... Но кво да се прави,техни си "вътрешни работи" неможем да им се месим в делата. :)
смрт на грб

2021.01.20 | 09:40

2
Чифута-мошеник нахални ще си седи в Матроска тишина, докато му се прочисти телцето от "отровата". Какъв е тоя, че за него да не важат законите на държавата, чийто поданик е ?!?!????
Точно и ясно

2021.01.20 | 09:05

1
Индивидът е кршминално проявен.И на него ли да строят сарай и да дерибейства.Това да не е България.

Добави коментар

Водещи новини