Путин: Не можем да предвидим ситуацията с новите щамове

"Ние не можем да предвидим как ще се развива ситуацията с новите щамове на COVID-19", това е казал Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, приедаде Интефакс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Руският президент днес на среща в Москва с лидера на централната автономна република Удмуртия Александър Бречалов е коментирал разпространението на заразната болест.

"Ние не разполагаме с капацитета да прогнозираме как ще се развиват събитията с тези нови щамове. Това е практически невъзможно. Ние можем да правим някакви наши си предположения, но не и даваме 100-процентови прогнози", е казал още държавният глава на Руската федерация.

Путин също е отбелязал, че във връзка с откриването на новите разновидности на COVID-19 е било от особена важност да се вземат адекватни мерки. "Необходимо е болничните легла да бъдат разпределяни правилно. Не трябва да се допуска в едно място да няма нито едно свободно легло, а в най-близкото селище отделенията да бъдат празни", е посочил той.

Бречалов от своя страна е казал, че в Удмуртия са били предприети всички мерки за равномерно хоспитализиране на пациенти. "Ние също така започнахме да подготвяме инфраструктурата за масовото ваксиниране на хората в Удмуртия", е добавил той.

Както вече писахме, вчера руският президент е наредил в страната му от понеделник да стартира масова ваксинация на гражданите.

Путин: Почвайте масовата ваксинация!

 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет