Русия възнамерява да започне да издава паспорти за ваксинация срещу коронавирус от януари

  • 29 декември 2020 21:04

  • 1231
  • 0
 Русия възнамерява да започне да издава паспорти за ваксинация срещу коронавирус от януари
© Getty Images/Guliver

Русия планира да започне от следващия месец да издава специални паспорти на хората, които са се ваксинирали срещу коронавирус, заяви днес здравният министър Михаил Мурашко, предаде ДПА, като се позова на агенция Интерфакс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Подобни паспорти биха улеснили доказването пред работодатели и длъжностни лица при чуждестранни пътувания, че съответният човек е ваксиниран срещу коронавирус.

"Планираме да има възможност за получаване на ваксинационен паспорт чрез уебсайта на държавните служби от януари", каза Мурашко.

През август Русия стана първата държава, въвела ваксина срещу коронавируса - руската ваксина "Спутник V".

Правителството планира да осигури до края на януари над един милион дози от ваксината за руското население.

Русия е на четвърто място в света по брой заразявания с коронавирус, а през последните месеци случаите се увеличават, отбелязва ДПА.

Русия отново регистрира рекорден брой заразени и жертви на COVID-19

През последното денонощие в страната бяха регистрирани 27 002 нови заразявания, включително 5641 в Москва, с което общият им брой стана 3 105 037, посочва Ройтерс.

Властите също така съобщиха за 562 нови смъртни случая, с което общият им брой по официални данни достигна 55 827.

Училищната ваканция в Москва ще бъде удължена с една седмица до 17 януяри, с надеждата ситуацията с новия коронавирус да се стабилизира и да бъдат избегнати нови ограничителни мерки, каза днес кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от Ройтерс.

Въпреки ръста на заразените, започнал през септември, Русия не въведе нов локдаун след онзи от по-рано тази година, за да не навреди на икономиката, отбелязва Франс прес.

През ноември броят на починалите от COVID-19 от Москва се е увеличил с 27 процента спрямо октомври, надхвърляйки 4500, съобщиха днес здравните власти в руската столица. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини